Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Aşçılık öğrencilerine Kore Yemek Kültürü semineri

Aşçılık öğrencilerine Kore Yemek Kültürü semineri
18.11.2017
938
A+
A-

Aşçılık öğrencilerine Kore Yemek Kültürü semineri

Yetiştirdiği aşçılarla dünyada en iyi aşçılık okulları arasında gösterilen Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kore yemekleri semineri düzenlendi.
Türkiye’de yeme içme sektörünün gelişmesine ve sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücüne önemli katkıları olan Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Kore Yemekleri Semineri, yoğun ilgi gördü.
Kore Cumhuriyeti Büyük Elçiliği Kore Kültür Merkezi tarafından Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kore Yemekleri eğitimi verilecek. Proje kapsamında okulu ziyaret eden Kore Jeonju Üniversitesi Kore Yemeği Bölümü Profesörü Jina Cha, düzenlenen seminerde aşçılık okuyan öğrencilere Kore yemekleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, “İnsanları ve ülkeleri tanımanın en önemli yolu o ülkelerin yemek kültürleridir. Kendi ülkenizin yemek kültürünün yanı sıra farklı ülkelerin yemek kültürlerini de öğrenmeye gayret edin. Kendinizi devamlı geliştirin, yaratıcı ve yenilikçi olun. Tekrar tekrar denemekten yılmayın.” tavsiyesinde bulundu.
Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın’ın katkıları ile düzenlenen Seminere, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Yaşar, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan ve Okul Aile Birliği üyeleri, veliler, öğretmenler ile öğrencilerin olduğu çok sayıda davetli katıldı.
İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BAĞLARI GÜÇLENDİRECEK
Seminerde, iki ülkenin karşılıklı birbirlerinin kültürlerini, lezzetlerini tanımakla ilişkilerin daha sıkı olacağını belirten Profesör Jina Cha, Kore kültürünü ve yemeklerini öğrencilere tanıtarak iki ülke arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla seminer düzenlediklerini ifade etti. Kore kültürünü tanıdıktan sonra Kore yemeklerinin daha iyi yapılabileceğini öğrencilere anlatan Jina Cha, Kore yemeklerinin en önemli özelliğinin ahenk ve besinler arasında bir denge olduğunu ve bunun sağlık için önemli bir unsur kabul edildiğini vurguladı. Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfaklarından biri olduğunun altını çizen Jina Cha, bu durumu Türk mutfağında çok fazla tatlı çeşidinin bulunmasına bağladı. Jina Cha, Kore yemekleri ile ilgili bazı bilgiler verdikten sonra, semineri sonlandırdı.
Seminerin ardından Kore grubunun da aralarından bulunduğu bir heyet tarafından Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ziyaret edilerek program sonlandırıldı.
UYGULAMALI EĞİTİMLE KORE YEMEKLERİ ÖĞRETİLECEK
Ayrıca, Kore Cumhuriyeti Büyük Elçiliği Kore Kültür Merkezi tarafından 12-15 Aralık tarihleri arasında Kore yemekleri eğitimi verilecek. Dört gün boyunca Mengen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf toplam 250 öğrenciye Kore Kültür Merkezi Kore Yemeği Kursu Eğiticileri Meja Kim ve Ümmü Tezer tarafından Bibimbab, Doenjangguk, Japche, Jeon yemekleri eğitimi uygulamalı olarak verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.