Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ASOMDER organizasyonuyla Üçüncü Ulusal Aşçılık Kampı, Bolu’nun Mengen ilçesinde gerçekleşti

ASOMDER organizasyonuyla Üçüncü Ulusal Aşçılık Kampı, Bolu’nun Mengen ilçesinde gerçekleşti
08.05.2017
633
A+
A-

ASOMDER organizasyonuyla Üçüncü Ulusal Aşçılık Kampı, Bolu’nun Mengen ilçesinde gerçekleşti

Organizasyonunu Mengen Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER)’in üstlendiği bu sene üçüncüsü yapılan ‘Ulusal Aşçılık Kampı’ 30 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arası Bolu’nun Mengen İlçesi’nde gerçekleşti. Kampa özel olarak kurulan mutfaklarda verilen eğitimler, kamp boyunca her gün sabahtan akşama kadar sürdü. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 47 üniversitenin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında okuyan öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşen kampta ayrıca workshoplar, seminerler ve tadımlar ile sohbetler gibi etkinlikler de oldu. Katılımcılar, Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı buldu.

‘Üçüncü Ulusal Aşçılık Kampı’, ülkenin en saygın otel ve restoranlarında mesleğini icra eden, kendi restoranını işleten ya da akademisyen olarak meslek hayatına devam eden ASOMDER üyelerinin verdiği eğitimler aracılığı ile katılımcıların vizyonlarının ve mesleki yeterliliklerinin arttırılması misyonuyla Mengen’de gerçekleşti. Bu yıl 30 Nisan – 7 Mayıs tarihleri arasında toplam yedi gün süren kamp, Türkiye’nin dört bir yanından toplam 47 üniversitenin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarından 165 öğrenci ve öğretim elemanının katılımı ile yapıldı.

Önde gelen şefler, öğrencilere her alanda çeşitli eğitimler verdi.

Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (ASOMDER) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Ulusal Aşçılık Kampı birbirinden özel etkinliklere ve söyleşilere sahne oldu. 47 üniversiteden 165 öğrencinin katılım gösterdiği ”Ulusal Aşçılık Kampı’nda” Food in Life Gastronomi Yayınları Genel Yönetmeni Gökmen Sözen moderatörlüğünde pasta duayeni Niyazi Çapraz ile ”Dünden bugüne” temalı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki, yarım asırdır yaptığı işlerle, kazandığı başarılarla adından söz ettiren ünlü Aşçı Aydın Yılmaz’ı anarak sözlerine başladı. Tahsin Öztiryaki, “Aydın Yılmaz cumhurbaşkanına hükümete ulaşılmasının önünü açan bir büyüğümüzdür. Kendisi çok güzel işlere ve başarılara imza attı. Burada pırıl pırıl şef adayları görüyorum. İnanıyorum ki sizler de Aydın şefimizin izinden gidecek ve çok daha fazla başarılar elde edeceksiniz” dedi.

Kampın son gününde ASOMDER üyeleri ve üniversite öğrencilerinin Mengen Belediye Binası’na yürüyen kortejiyle gerçekleşti. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Aşçılık Kampı’na katılım gösteren 47 üniversiteye teşekkür edip ASOMDER’in Mengen’e katkılarından bahsetti. Daha sonra Bulut, Levent Demirçakmak’a teşekkür plaketi takdim etti.

Kampın son gününde, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin önünde kamp hatıra fotoğrafları çekildi…

Unilever Food Solutions Lead Chef and Culinary Manager Yasemin Ataman, 3. Ulusal Aşçılık Kampı’nda öğrencilere iyi bir şef olmanın üzerine tüyolar verdi.

Ulusal Aşçılık Kampı’nda Unilever Food Solutions Pazarlama Müdürü Bahadır Elezoğlu ve Dijital Pazarlama Müdürü Koray Koçer ile biraraya geldik. Elezoğlu ve Koçer, kamp ile ilgili düşüncelerini şöyle aktardılar: “Ulusal aşçılık kampı sektör için son derece önemli bir etkinlik. Genç şef adaylarının eğitimine katkı sağlayan bu etkinlikte bulunmak mutluluk vericiydi. Mutfağın temellerinin başarılı biçimde aktarıldığı bu eğitime biz de destek olmaktan keyif aldık. Bununla birlikte mutfağın ve günlük hayatın olmazsa olmazı haline gelmeye başlamış olan sosyal medyanın eğitimini Dijital Pazarlama Müdürü Koray Koçer öğrencilere verdi. Etkinliğin büyüyeceğine inanıyoruz.”

İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Kurumsal Şefi Cihan Çetinkaya 3. Ulusal Aşçılık Kampı üzerine düşüncelerini ifade etti: ‘’47 üniversiteden 165 öğrenci katılım gösterdi. Bu sene ilk kez aralarında yurtdışından gelenler de oldu. Temel aşçılık eğitimlerimiz yapıldı; kırmızı et, beyaz et, su ürünleri vs. gibi. Bundan ayrı olarak ilk kez temel aşçılık dışında sosyal medya ve dijital üzerine eğitimler de verildi. Bu eğitimler günümüzde artık gerekli. Aşçılık sadece yemek pişirmek değil ve aşçılığı yaparken etkilendiğin başka tip şeylerin de eğitiminin verilmesi önemli. Kampın Mengen’de olması biz ASOMDER’liler için de ayrı güzel. Hepimiz, bugün öğrencilerin eğitim aldığı okulda pek çok keyifli ve güzel anı biriktirdik. Kampın her sene daha da büyüyeceğine inancımız tam. Bütün bir haftayı yeşillikler içinde keyifli bir atmosferde geçirebildiğimiz için ayrıca mutluyuz. Son olarak öğrencilere tavsiyem, şeflere sorabildiklerini sorup, öğrenebildiklerini öğrensinler.”

Üçüncü Ulusal Aşçılık Kampı Vedat Başaran moderatörlüğünde şefler ve öğrencilerin Soru – Cevap aktivitesiyle devam etti. Başaran, Aydın Yılmaz’a teşekkür ederek etkinliğin açılışını yaptı. Vedat Başaran, Osmanlı Mutfağı’nda usta çırak ilişkisini anlattı. Önde gelen şeflerden Murat Aslan, Umut Eyioğlu, Cihan Berber, Cihan Çetinkaya, Levent Şahin, Gürsel Keleş, Murat Dağlıoğlu, Özay Akar, Erkan Kıyıcıoğlu ve Muhammed Özmen, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Proje ortaklarının ve destekçilerinin önemine dikkat çeken ASOMDER Başkanı Levent Demirçakmak destekçilere şu sözlerle teşekkür etti:
“ASOMDER olarak üç sene önce inanarak bir yola çıktık ve dünyada başka bir örneği olmayan Bolu Mengen Ulusal Aşçılık Kampı’nı başlattık. Üyelerimizin büyük özveriyle çalışarak devamını sağladığı ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz kampımızı, bu sene de bize inanarak destek veren kurum ve firmaların katkılarıyla yapıyoruz. Öncelikle proje ortaklarımız Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne, Mengen Kaymakamlığı’na ve Mengen Belediye Başkanlığı’na derneğimiz adına şükranlarımı sunarım. Ayrıca kamp süresince kullanılan mutfaklar ve verilen uygulamalı eğitimler sırasında ihtiyaç duyduğumuz çeşitli kalemlerde ve yüzlerce kilo ürünün tedarikini sağlayan destekçilerimize çok teşekkür ediyorum. Endüstriyel mutfak destekçimiz Öztiryakiler’in; ana gıda destekçilerimiz Ekol Gıda’nın, Pınar Profesyonel’in, Üçelli Gıda’nın ve Vizyon Gıda’nın; porselen eğitim destekçimiz Porland’ın, üniforma destekçimiz White Uniform’un, bulgur eğitim destekçimiz Duru Bulgur’un, tavuk ürünleri eğitimi destekçimiz Gedik Piliç’in, zeytinyağlı ürünleri eğitimi destekçimiz Komili’nin, makarna eğitimi destekçimiz Barilla’nın, profesyonel temizlik&hijyen destekçimiz Sealed Air’in, sosyal medya eğitimi destekçimiz Unilever’in, IK Eğitimi destekçimiz Hilton Bomonti İstanbul’un, ürün destekçilerimiz Bekir Hoca, Berrak Gıda, Of Çay, Hazz Macaron, Wood in Food’un ve Çerez Pazarı’nın, içecek destekçimiz Coca Cola’nın arkamızda olduklarını bilmek bize büyük güç verdi, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.
Ayrıca kampımızın başından sonuna kadar buradaki etkinliklerimizi duyurarak bize katkı sağlayan medya destekçimiz Food in Life’a da teşekkür ederiz.” Mengen Belediye Başkanı, Mengen Kaymakamı ve tüm şef ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen galada destekçilere plaket takdim edildi.





Food İnLife

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.