Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arman:

AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arman:
30.07.2016
1.266
A+
A-

AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arman: “Türk mutfağının dünya ile entegre olmasının tek yolunu ancak eğitim ile mümkün olacaktır”

AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Öğretim Görevlisi Adem Arman aşçılık eğitimi alanında gelecek nesillere ilham vermek ve eğitmek için bir araya geldiklerini söylüyor.
Mengen Aşcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunların kuruculuğunu üstlendiği Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) tüm Türkiye’de aşçılık ve aşçılık eğitimi üzerine dernekleşmenin gereği olarak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini belirtiyor. AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arman dernek olarak vermeye çalıştığı mesajlardan birinin Türk aşçılığının daha iyi bir seviyeye ulaşması için, aşçılık eğitiminin ön planda olduğu insan odaklı bir bakış olmasıdır olarak ifade ediyor.

Eğitimin önemi
Türk mutfağının dünya ile entegrasyonu ile ilgili olarak fikirlerini açıklayan ASOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı “Türk Mutfağının dünya ile entegre olmasının tek yolunu ancak eğitim ile mümkün olacağını öngörmekte ve bu nedenle projelerinde “sosyal sorumluluk” bilinciyle hareket ederek; iyi, temiz, bilinçli ve adil bireylerin yetiştirilmesine destek vermektedirler” diyerek açıklıyor. Kendi derneklerinin de bu amaç doğrultusunda aşçılar, akademisyenler ve diğer meslek dallarındaki üyeleriyle birlikte Türk Mutfak Kültürü’nün ve Türk aşçılık eğitiminin gelişimini destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşıdığını aktarıyor.

Türkiye’nin gastronomi kampı “Ulusal Aşçılık Kampı”
Arman Aşçılık Okulu Mezunları Derneği olarak Türkiye’de aşçılık eğitimi konusunda önemli işlere imza attıklarını söylerken diğer federasyon ve dernek üyelerinin de gönüllü eğitmen olarak dahil olduğu, ülkemizdeki üniversitelerin aşçılık programları, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin öğretim elemanlarını, öğrencilerini kapsayan “Ulusal Aşçılık Kampı” ile Türkiye’de oldukça ilham verici bir girişimi üstlendiklerini sözlerine ekliyor. Her yıl gerçekleştirdikleri bu kampta teorik ve pratik bilgiler, eğitimler sunmanın yanında asıl gayelerinin gençlere yemek ve doğayı anlama konusunda ömür boyu hatırlayacakları bir ilham fırsatı sunmak olduğunu anlatıyor Adem Arman.

“Gençler Türk aşçılığını dünyaya tanıtacak ve geleceği oluşturacak yapı taşlarıdır”
Arman sözlerini “AŞOMDER’e göre yemekler yapan, yemek yaptığı hammaddenin kökenini araştıran, doğa ile tanışan, yaratıcılığı yaşamın içinde bulan, yemek tarihinde yolculuk yapan ve bunu teknoloji ile harmanlayan gençler Türk aşçılığını dünyaya tanıtacak ve geleceğini oluşturacak olan yapı taşlarıdır.” diyerek tamamlıyor.
Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.