Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AŞPAFED VE BELEDİYE’DEN BOLU’DA YEMEK YARIŞMASI VE AŞÇILIK ŞAMPİYONASI

AŞPAFED VE BELEDİYE’DEN BOLU’DA YEMEK YARIŞMASI VE AŞÇILIK ŞAMPİYONASI
21.02.2014
754
A+
A-

 

(Mengen 12 Ay Festival havasında olmalı)

Aşçılar Diyarı Mengen olarak hep ismimizle,sanatımızla,ilçemizle ve ünümüzle övünürüz,övünürüz.Birileri MENGEN’e dil uzatırsa tek vücut olur tepki kampanyaları düzenleriz.Buraya kadar olması gerekenleri yaptığımızı söyleyebiliriz.Tabi MENGEN olarak tek vücut olduğumuzda aşagıda okuyacağınız habere karşılık ne diyeceğiz.Medenice ve zekice yapılan BOLU’daki yemek yarışmasına kızmak ve tepki değil aynı etkinlikleri neden yapamıyoruz ve neden kaptırıyoruz?Artık nasıl festivalin dışında yılın her günü Aşçılık ve Mengen adına neler yapılabilir yemek etkinlikleri ve yarışmalar nasıl olur bu çalışmalara hemen başlamalıyız.Bırakalaım çekişmeyi ve siyasi kavgaları atı alan Üsküdarı geçiyor,Üniversitimizle omuz omuza bu çalışmalar acilen alaylı aşçılarımızla ve MENGEN SEVDALI sıyım diyebilenlerle yapalım.Gurbetçisi,Mengenlisi ve kendisini MENGEN’li olarak kabul eden gönül dostlarına bu yazım çağrıdır.Artık Mengen’in önünü kesmek ve Mesleğine sahip olmak isyenlere karşı tek vücut olalım.Önümüzde Turizm haftası var ilk etkinliği o zaman yapalım.

Bolu da yemek yarışması haberini beraber okuyalım.

Bolu’da büyük buluşma: 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası 14-15 Mart 2014’te
Eklenme Tarihi : 20.02.2014 – 07:35:20

14-15 Mart’ta Türkiye’nin yıldız şefleri, hünerli ustaları, öğrenci aşçı adayları, otelcilik meslek liseleri, Kız teknik meslek liseleri ve Üniversitelerde yetişen aşçı adayları yaklaşık 250 şef, hünerlerini Bolu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı Bolu İli Milli Eğitim Müdürlüğü, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği’nin (YEPAD) ortaklaşa organize edeceği Bolu 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası’nda buluşacak. Bolu yarışması Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim anlaşması sonrası AŞPAFED’in içinde yer alacağı ilk yarışma olması nedeni ilede büyük önem arzediyor.
Aşpafed Basın Yayın Kolu Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, yarışma lokasyon olarak Bolu Belediyesi’nin özel olarak hazırlayacağı çadırlarda, Belediye Binası önünde gerçekleşecek. Yarışma 2 gün boyunca devam edecek ve her yarışma için özel olarak 10 mutfak kurulacak. Bolu yarışmasını diğer yarışmalardan öne çıkaran en büyük özellik ise engelli dernekleri ile işbirliği içinde, engelli aşçılarımızın yarışmaya iştirak etmelerini sağlamayı amaçlaması. Bolu’nun en önemli geçim kaynaklarından biri olan tavuk üretimini yarışmada ön plana çıkarmak hedeflenmekle birlikte, en iyi meslek lisesi ve en iyi üniversite yarışmalarında kapalı kutu içinden çıkan malzemeler ile ekip yarışması yapılacak olması da yarışmanın ayrıcalık kazanmasını sağlıyor.

1. Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası kategorileri şöyle açıklandı:

· Tavuk yemeği ustalar ve gençler

· Taze makarna yarışması gençler

· Engelli aşçılar kategorisi

· Yöresel yemek yarışması ustalar ve gençler

· Kuzu yarışması ustalar ve gençler

· Yılın en iyi meslek lisesi

· Yılın en iyi üniversitesi

· Sebze ve meyve oymacılığı

· Ekmek büfesi

· Yağ heykel sanatı

· Minimalist tatlı büfesi

· Kutlama pastacı

 

Yarışma başvuruları www.aspafed.org.tr adresinden yapılabilir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Değerlendirmeler, birçok detay doğrultusunda yapılacaktır:

İşçilik
Ön hazırlık ölçüsü
Çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması
Hijyen deneyimleri
Hazırlama becerisi
Zorluk düzeyi
Atık miktarı
Pişirme yöntemi
Malzeme kalitesi
Zamanlama
Ekipman kullanımı

KOMPOZİSYON
Yemek miktarı doğruluğu
Besin değeri
Malzeme kombinasyonu
Orijinallik
Yemeğin dokusu
Pratik yetenek doğruluğu
Porsiyon ölçüsü
Malzeme tekrarı
Yemekteki garnitür miktarı

SUNUM VE LEZZET
Menü terminolojisi
Yenilemeyen malzeme kullanımı
Lezzet kombinasyonu
Çeşni ve lezzet
Görsel etki
Pratiklik
Menü ile uyum
Sunumda hijyen
Doğru ısı
Müşteri tarafından anlaşılabilirlik

Food İn Lİfe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.