Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bakliyatlı lezzetlerde ikinci gün sona erdi

Bakliyatlı lezzetlerde ikinci gün sona erdi
13.02.2016
394
A+
A-

Bakliyatlı lezzetlerde ikinci gün sona erdi

 

ANFAŞ Gıda Fuarı’nda Yayla Bakliyat ana sponsorluğunda TAFED’in gerçekleştirdiği ““ 7 bölgeden Türk Mutfağı Lezzetleri Etkinliği” ikinci günü bakliyat, lezzet ve heyecanla sona erdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Akdeniz Aşçılar Birliği ve Manavgat Aşçılar Derneği’ nin bir arada gerçekleştirdikleri “ 7 bölgeden Türk Mutfağı Lezzetleri Etkinliği kapsamında ikinci günde bakliyat ürünleri tadımlık ikramları, Yağ Heykelleri Sanatsal Çalısma Yarışması, Sebze Oymacılığı Sanatsal Çalışma Yarışması, Bakliyat Ürünleri ile Yapılan Başlangıç – Ana Yemek ve Tatlı Tabağı Yarışması, Engel Tanımayanlar Yemek Yarışması, 7 bölge yöresel lezzetlerin pişirilmesi ve sunumu gerçekleşti. İkinci gün etkinlileri toplu fotoğraf  çekimi ile sona erdi.

Engel tanımadılar

ANFAŞ Gıda Fuarı’nda TAFED, Buun, ve İşkur’un desteklediği “Zihinsel Bedensel Engellilere Farkındalık Yaratıyoruz” etkinlikleriyle yer alan Engelli Vakfı, fuarın ikinci gününde “ 7 bölgeden Türk Mutfağı Lezzetleri Etkinliği’nde yer aldı. TAFED’in düzenlediği “Engel Tanımayanlar Yemek Yarışması” na katılan down sendromlu çocuklar birbirinden lezzetli yemekleriyle ikinci güne lezzet kattılar.

TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, yarışmaya katılan çocukların hazırladığı yemekleri bizzat test  etti. Yarışma sonrası TAFED Başkanı Zeki Açıköz ve dernek başkanları down sendromlu çocuklarla aile fotoğrafı çektirdi.

 

İkinci gün kazananları ödüllerini Zeki Açıköz’ün elinden aldı

İkinci günde gerçekleştirilen Yağ Heykelleri Sanatsal Çalısma Yarışması, Sebze Oymacılığı Sanatsal Çalışma Yarışması, Bakliyat Ürünleri ile Yapılan Başlangıç – Ana Yemek ve Tatlı Tabağı Yarışması ları kazananları sertifika ve madalyalarını TAFED Başkanı Zeki Açıköz ve yarışmanın juri üyelerinden aldılar.

Yarışmacılara ödülleri verildikten sonra aşçılık mesleğine katkılarından dolayı Bolu Mengen Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selami Kurtoğlu’na ve “7 bölgeden Türk Mutfağı Lezzetleri Etkinliği” ne verdiği destekten dolayı PAKDER (Tarım Ürünleri Hububat, Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği) Genel Sekreteri Melahat Ergen’ e plaketlerini TAFED Başkanı Zeki Açıköz takdim etti.  Verdikleri destekten ötürü etkinliğin ana sponsoru Yayla Bakliyat için 2 ay 10 günde tamamlanan bakliyat işlemeli tablo önünde aile fotoğrafı ile ikinci gün sona erdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.