Bakliyatlı ürünler ile ‘7Bölge lezzet günleri’
23.Anfaş Food Product-Gıda Fuarı Bakliyatlı Ürünler İle 7 Bölge Lezzet Günleri
Yapılacak aktivitelerin günü ve saatleri aşağıdaki gibidir.
Yarışmacılardan istenilen kurallar
1 -Tafed.org.tr Manavgat aşçılar derneği org.tr sitesinde yayınlanan katılım formunu koplayarak word sayfasına yapıştırıp katılmak istediğiniz katagoriyi yazıp formda bulunan maile atınız .
2 –Yapılan yemeğin reçetesini düzgün bir şekilde yazınız; {Yemeğin adı–Malzemeler –Hazırlanışı } Yemek orijinal olması jüri için önemlidir.
3 – Katılımcı her dalda yarışabilir katılım serbesttir.
Bilindiği üzere ; Türkiye’nin önerisi ve Birleşmiş Milletler (BM) kabulü ile “2016 DÜNYA BAKLİYAT YILI” olarak kabul edilmiştir. Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak, Bakliyatın bilinen tüketim alanlarını çeşitlendirmek suretiyle yenilikçi ürünler geliştirmek, Obeziteyi önleme, ve sağlıklı beslenme üzerindeki etkileri konusunda toplum bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.
Bu anlamda yapmış olduğumuz 10-13 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan 23.Anfaş Food Product-Gıda Fuarı bünyesinde; Bakliyatlı Ürünler İle 7 Bölge Lezzet Günleri
konsepti ile gerçekleştirilecektir.
Bakliyatlı ürünlerin kullanılacağı, yeni ürünlerin hedeflendiği Yemek Yarışması..
Bakliyatlı ürünler ile yapılan EN İYİ “BAŞLANGIÇ YEMEĞİ” Bakliyatlı ürünler ile yapılan EN İYİ “ANA YEMEĞİ” Bakliyatlı ürünler ile yapılan EN İYİ “TATLISI”
Bakliyatlı ürünlerden elde edilen UN ile yapılan EN İYİ ”PİZZA” Mutfak Sanatı görsel güzelliklerin sergileneceği Yağ grubu çalışmaları ile..
Hamur işlerinin sergileneceği stantlar..Alan Araştırmacılarının vereceği seminer..
Etkinlik bünyesinde ayrıca Çikolata show, Çikolata ve sebze dekor sergisi ile, Mutfak sanatı’nın güzel örnekleri sunulacaktır.
ETKİNLİK PROĞRAMI
ANTALYA ANFAŞ 2016 GIDA FUARI / 10 – 13 ŞUBAT 2016
10 ŞUBAT 2016 – ÇARŞAMBA;
11:00 Açılış
11:15 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “YEMEK YARIŞMASI” başlangıcı..
11:30 – 12:00 TAFED Yönetim Kurulu tarafından Protokol’e Sunum yapılması..
12:00 – 12:30 Sebze oymacılığı Sanatsal çalışma yapılması. (Display)
12:00 – 12:30 Bakliyat Ürünleri Sanatsal çalışma yapılması. (Display)
12:00 – 14.00 Bakliyatlı Ürünler ile yapılan tadımlıkların ikram edilmesi..
12:10 – 12:40 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “Başlangıç Yemek tabağı” (HAZIR)
12:50 – 13:20 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “ Ana Yemek tabağı” (HAZIR)
13:30 – 14:00 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “Tatlı tabağı” (HAZIR)
14:15 – 14:45 SEMİNER : Bakliyatlı Ürünler ve Sağlıklı beslenme etkileri..
15:00 – 16:15 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “7 BÖLGE LEZZETLERİ” sunum çalışması. (TAFED)
16:30 – 17:00 Ödül Töreni..
*Mesleki inceleme aktivitesi kapsamında gün boyu periyodik olarak Anfaş Gıda Fuarı katılımcı firmaların stantlarına ziyaretler yapılacaktır.
11 ŞUBAT 2016 – PERŞEMBE ;
11:00 Açılış
11:15 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “YEMEK YARIŞMASI” başlangıcı..
11:30 – 13:00 Sebze oymacılığı Sanatsal çalışma yapılmasıı. (Display)
11:30 – 13.30 Bakliyatlı Ürünler ile yapılan tadımlıkların ikram edilmesi..
11:40 – 12:10 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “Başlangıç Yemek tabağı” (HAZIR)
12:20 – 12:50 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “ Ana Yemek tabağı” (HAZIR)
13:00 – 13:30 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “Tatlı tabağı” (HAZIR)
13:45 – 14:30 Engel tanımayanlar “Yemek Yarışması” (PRATİK)
14:40 – 15:10 SEMİNER : Mutfaklarımızda Yağ Ürünleri kullanımı etkileri..
15:15 – 16:15 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “7 BÖLGE LEZZETLERİ” sunum çalışması. (TAFED)
16:30 – 17:00 Ödül Töreni..
*Mesleki inceleme aktivitesi kapsamında gün boyu periyodik olarak Anfaş Gıda Fuarı katılımcı firmaların stantlarına ziyaretler yapılacaktır.
12 ŞUBAT 2016 – CUMA;
11:00 Açılış
11:15 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “YEMEK YARIŞMASI” başlangıcı..
11:30 – 13.30 Bakliyatlı Ürünler ile yapılan tadımlıkların ikram edilmesi..
11:40 – 12:10 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “Başlangıç Yemek tabağı” (HAZIR)
12:20 – 12:50 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “ Ana Yemek tabağı” (HAZIR)
13:00 – 13:30 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “Tatlı tabağı” (HAZIR)
14:15 – 15:15 Bakliyatlı ürünler ile yapılan “7 BÖLGE LEZZETLERİ” sunum çalışması. (TAFED)
13:40 – 14:10 SEMİNER : Mutfaklarımızda Yağ Ürünleri kullanımı etkileri..
15:15 – 16:15 “Yaş Pasta Süsleme çalışması” – Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımı..
16:30 – 17:00 Ödül Töreni..
*Mesleki inceleme aktivitesi kapsamında gün boyu periyodik olarak Anfaş Gıda Fuarı katılımcı firmaların stantlarına ziyaretler yapılacaktır.