Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bocuse d’Or 2016 Avrupa Elemeleri başladı! Türkiye’yi Şef Mutlu Şevket Yılmaz temsil ediyor…

Bocuse d’Or 2016 Avrupa Elemeleri başladı! Türkiye’yi Şef Mutlu Şevket Yılmaz temsil ediyor…
11.05.2016
856
A+
A-
Bocuse d’Or 2016 Avrupa Elemeleri başladı! Türkiye’yi Şef Mutlu Şevket Yılmaz temsil ediyor…
Dünyanın en önemli gastronomi yarışması Bocuse d’Or, 10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde Budapeşte’deki Sirha Fuarı’nda düzenleniyor. Türkiye’yi Mutlu Şevket Yılmaz’ın temsil ettiği Bocuse d’Or Avrupa elemelerinde Macaristanlı Michelin yıldızlı Zoltán Hamvas Yarışma Başkanı, Danimarkalı 3 Michelin yıldızlı Rasmus Kofoed Onur Başkanı ve Fransız 2 Michelin yıldızlı şef Serge Vieira Jüri Başkanı olarak katılıyor. Jüri ekibinde Türkiye’den ise Rudolf Van Nunen yer alıyor.

İzleyici kitlesi ve yarattığı heyecanla ‘’Mutfak Olimpiyatları’’ olarak da bilinen, dünyanın en önemli gastronomi yarışması Bocuse d’Or’un Türkiye elemeleri 27 Kasım 2015’te Sirha İstanbul’da gerçekleşti. Başkanlığını ünlü şef Rudolf Van Nunen’in yaptığı Bocuse d’Or Türkiye’nin kazananı, ulusal ve uluslararası şeflerden oluşan jüri ekibinin yaptığı puanlamayla belirlendi. Dünya gastronomisindeki son trendleri takip eden, profesyonel şefler arasında network kurarak, fikir ve deneyimlerin paylaşılmasını amaçlayan yarışmanın 2016 elemelerinin birincisi; Türkiye’yi Bocuse d’Or Avrupa Elemeleri’nde temsil etmeye hak kazanan Antalya Seasons Restaurant’tan Mutlu Şevket Yılmaz ve ekibi oldu.

Dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse d’Or’un Avrupa elemelerinde bu yıl ülkemizi deneyimli şef Mutlu Şevket Yılmaz temsil ediyor. 10-11 Mayıs tarihlerinde Budapeşte Sirha’da düzenlenen görkemli yarışmada Türkiye ekibi yemek sunumunu 10 Mayıs Salı günü tamamladı. Yarışmanın 2. gününde takımlar yemeklerini jüri ekiplerine sunmaya devam ediyor.

Elemeler sonunda seçilen 11 şef 24-25 Ocak 2017 tarihlerinde Sirha Lyon’da Bocuse d’Or’un büyük finaline katılacak.

Türkiye’de ilk defa Mart 2013’te Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşen Bocuse d’Or’un kazananı ünlü şef Gürcan Gülmez ve ekibi olmuştu. Gürcan Gülmez ve ekibi, Mayıs 2014’te Stockholm’de gerçekleşen Avrupa Seçmeleri’nde Bocuse d’Or’un ruhunu yaşayarak Türkiye’yi temsil etti.

Bocuse d’Or Avrupa Elemeleri 2016 – Şef Mutlu Şevket Yılmaz ve ekibinin sunumu

Macaristan, Danimarka ve Fransa’dan gastronominin yıldızlarla taçlandırılmış şefleri Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed et Serge Vieira Bocuse d’Or’un yeni jürisini yönetiyor. Toplamda 6 yıldıza sahip olan bu büyük şefler, Bocuse d’Or’un eski galiplerinden olduğu gibi gastronomi dünyasının bu elit yarışmasının aktif üyeleri arasında bulunuyor. Bunların yanı sıra tadım ve mutfak jürisi; sunum, tat, pişirme, ürüne saygı, yemeğin orijinalliği, hijyen ve gıda atığı kontrolü gibi pek çok kriterin notlanmasını sağlıyor.

Bocuse d’Or Avrupa Elemeleri 2016 – Şef Mutlu Şevket Yılmaz ve ekibinin sunumu

Bocuse d’Or 2015 yılında ise 27-28 Ocak tarihlerinde Sirha Lyon’da gerçekleşmişti. Toplamda Avrupa, Asya ve Latin Amerika’dan 24 şefin yer aldığı heyecanlı yarışmanın dünya birincisi Norveç ekibi olmuştu.

Bu yıl, Bocuse d’Or için randevu, 10-11 Mayıs 2016’da Budapeşte Sirha’da!

Şef Mutlu Şevket Yılmaz kimdir?

Şef Mutlu Şevket Yılmaz, Antalya Turizm Meslek Lisesi’ni sonra Akdeniz Üniversitesi Gastronomi bölümünü tamamlamıştır. Eğitimine yurtdışında devam eden Yılmaz; Fransa’da bulunan Institude Paul Bocuse’da Otantik Fransız Mutfağı eğitimi almış, bunun yanı sıra Norveç’in başkenti Oslo’da bulunan iki Michelin yıldızlı Stadholdergaarden Restoran’da çalışmıştır. Antalya Dedeman Oteli’nde profesyonel hayata adımını atan şef, sırasıyla Hillside Su Hotel, Redtower Breewery Restaurant ve Oğuzhan Construction mutfaklarında farklı pozisyonlarda şeflik yapmıştır. Yılmaz halen Alanya’da yer alan kendine ait Seasons Restaurant’ta yemeklerini yapmaktadır.

Yarışma Başkanı
Zoltán Hamvas

Bocuse d’Or’un jüri başkanlığı unvanı bir kez daha Zoltán Hamvas’a verildi. Macaristan’ın en iyi ve ünlü şeflerinden Hamvas, uzun kariyeri boyunca her zaman yarışmalarla iç içe oldu. Bocuse d’Or Macaristan Akademisi’nin koçluğunu, jüri üyeliğini ve başkanlığını yaptı. Eğitimini Almanya’da tamamladı ve Budapeşte’deki en lüks restoran ve otellerinden yolu geçti. 2000 yılında hem patisserie hem restoran olarak işlev gören Budapeşte’deki Maison Gerbeaud’ya dâhil oldu. Avusturya imparatoriçesi Elisabeth’in müdavimi olduğu söylenen mekân şimdilerde Hamvas, tarafından yönetiliyor. Gerbeaud, Macaristan’ın kendine özgü lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Bir Michelin yıldızlı Hamvas, bu ünlü mekânın başarıyla yoluna devam etmesine kaptanlık ediyor.

Onur Başkanı
Rasmus Kofoed

Rasmus Kofoed için Bocuse d’Or bir yarışmadan daha çok, bir aşk hikayesi! Danimarkalı şef, bugün dünyanın en iyi şefleri arasında anılıyor. Kofoed, 2003 yılında bronz, 2005’te gümüş ve 2011 yılında altın madalyayı kazanmıştı. Scholteshof ve Kommandanten gibi önemli deneyimlerden geçen şef, organik bir mutfak anlayışına sahip. Kendi restoranı olan Geranium’u 2007 yılında Kopenhag’ta açtı. Burada deneysel ve yaratıcı bir mutfak oluşturdu. Geranium, 2016 yılında 3. Michelin yıldızı ile ödüllendirildi.

Jüri Başkanı
Serge Vieira

Marc Meneau ve Régis Marcon gibi büyük Fransız şefllerin yanında deneyimler kazanan Serge Vieira, 25 yaşında 2005 yılında Bocuse d’Or’un ikinciliğini kazanmıştı. Vieira, doğmuş olduğu Fransa’nın Auvergne isimli bölgesine yerleşti. Chaudes-Aigues’de Couffour şatosunda modern ve gelenekseli bir araya getirdiği restoranı ile 2 Michelin yıldızına layık görüldü.

Bocuse d’Or Avrupa 2016’nın jüri üyeleri:
• Patrick Jaros, Foodlook Studio GbmH, Köln – Almanya
• Rudolf Obauer, Restaurant-Hotel Obauer, Werfen – Avusturya
• Peter Goosens, Hof Van Cleve, 3*, Kruishoutem – Belçika
• Andre Tokev, Restaurant Andre, Sofia – Bulgaristan
• Damir Crleni, Hotel Turist, 3*, Varazdin – Hırvatistan
• Francis Cardenau, Umami Le Sommelier, TBD – Danimakar
• Adolfo Muñoz, Restaurante Adolfo, Tolède – İspanya
• Dimitri Demjanov, Restaurant Gloria/Culinary – Estonya
• Pekka Terävä, Restaurant Olo, 1*, Helsinki – Finlandiya
• François Adamski, Chef executif de L’Imaginaire, Terrasson – Fransa
• Szabina Szullo, Chef executif de l’Onyx*, Budapest – Macaristan
• Sturla Birgirsson, Borg Restaurant, Reykjavík – İzlanda
• Giancarlo Perbellini, Casa Perbellini, Vérone – İtalya
• Lars-Erik Underthun, Feinschmecker, Oslo – Norveç
• Jonnie Boer, De Librije, 3*, Zwolle – Hollanda
• Brian Turner, Bognor Regis, 1*, West Sussex – İngiltere
• Sergey Eroshenko, Chestnaya Kuhnya Restaurant, Moscou – Rusya
• Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm – İsveç
• Armin Fuchs, Ecole professionnelle de Bienne – İsviçre
• Rudolf G.P.M Van Nunen, Rudolf Restaurant, Istanbul – Türkiye

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.