Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bocuse d’Or Türkiye’nin Kazananı Mengen Aşçılık mezunu Gürcan Gülmez Oldu

11.03.2013
742
A+
A-

 

Adını yüzyılın şefi seçilen efsanevi Fransız şef Paul Bocuse’den alan ve dünyanın en önemli gastronomik yarışması olan Bocuse d’Or yarışması Sirha Fuarı kapsamında 9 Mart 2013 tarihinde Türkiye’de ilk olarak gerçekleşti.
3 kıtadan 63 ülke temsilcilerinin 18 ay boyunca hazırlandığı, ülke birincilerinin de kendi bölge finallerine katıldığı Bocuse d’Or’un büyük finali ise her iki yılda bir Fransa’da gerçekleşiyor. Dünyanın bu en prestijli yarışmasının Türkiye ayağı da oldukça heyecanlı geçti. Erol Sarıdoğan (Le Meridien), Murat Çakıroğlu, Gürcan Gülmez (Four Seasons Hotel Sultanahmet), Volkan Karataş (İntercontinental İstanbul) gibi birbirinden değerli dört adayın kıyasıya yarıştığı Bocuse d’Or Türkiye’de adaylara hazırladıkları yemekler için 5 saat 35 dakika verildi. Adaylar yarışmanın ana sponsoru olan Metro Toptancı Market tarafından sağlanan Trakya kıvırcık kuzusunu ana et olarak, balık olarak ise Kuzey Ege Lagos’undan yaptıkları iki farklı yemeği jürinin beğenisine sundular. Jüri başkanlığını Jack Freon’un yaptığı yarışmanın jüri üyeleri ise; Joe Barza, Rudolf Van Nunen, Aydın Demir, Murat Karaduman, Cristian Tetedoie, Mehmet Gök, Knud Bundgaard, Karl Guggenmos gibi birbirinden değerli şefler oldu. Bocuse d’Or Türkiye Başkanlığını ise Mehmet Gürs yürüttü.

Birbirinden yetenekli 4 adayın 5 saat 35 dakikalık bir süreçte kıyasıya yarıştığı Bocuse d’Or’un kazananı Four Seasons Hotel Sultanahmet’in Sous Chef’i Gürcan Gülmez oldu. Yarışmanın birincisi Gülmez, 2014 yılında İsveç- Stockholm’de yapılacak olan Bocuse d’Or Avrupa seçmelerinde Türkiye’yi temsil edecek. Orfoz Buğulama ve yaptığı balık yemeği ile birinciliği kaptırmayan Gürcan Gülmez’i şimdi 14 aylık bir hazırlık süreci bekliyor…
Food inlife

Yarışmanın canlı yayın adresi: http://tv.gazetea24.com/turkiye-nin-en-iyi-ascilari,-2015-yilinda-fransa-da-yapilacak-olan-bocuse-d-or-yemek-yarismasi-oncesinde-Istanbul-da-ter-doktu.-bocuse-d-or-turkiye-bsk.-mehmet-gurs-aciklamalarda-bulundu.-09.03.2013-izle-e_1_2013-03-09_19:39:00_90774_19.html

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.