Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

BÖLGE AŞÇILIK OKULLARI MENGEN’DE SEMİNERDE BULUŞTULAR

26.02.2013
2.398
A+
A-

Mengen’de Uygulamalı Uzakdoğu Mutfak Eğitimi Semineri verildi. Seminerde AŞPAFED Mengen de Öğrencilerle Buluştu.

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu bünyesinde bulunan Alaturka Gastronomi derneği ile Mengen Meslek Yüksekokulu Genç Aşçılar Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği Uzakdoğu Mutfağı Workshop ve Söyleşi etkinliği Gerede ve Yeniçağa Turizm Otelcilik Meslek Liselerinin katılımı ile Mengen Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirildi. Mengen bu yılda seminer ve eğitimlerle Aşçı Adaylarına ev sahipliği yapıyor.

Seminer etkinliği AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulu’nda Okul Müdürü Prof. Dr. E. Elif YÜCETÜRK, Öğretim Görevlileri Berker ÇİFTÇİ, Ali Kemal KEMER, Fuat BAYRAM, Hüseyin TAŞ, Mehmet Abdullah SÜMMEN’in ev sahipliği ile gerçekleştirildi.

Gerede Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Okul Müdürü Mehmet ALAN, Müdür Yardımcısı Ahmet GÜLEN, Beslenme Öğretmenleri Mustafa AYAZ, Eda KARABULUT, Gamze CURNAL ve öğrenciler, Yeniçağa Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Yusuf ALGAN, Erkan YILDIRIM ve öğrencilerden oluştu.

Program Uzakdoğu Mutfağı’ndan Suşi – Soşin – Masabi (Japon Mutfağı) yemekleri Ömer Faruk Yılmaz, Okan Aydemir ve Atakan Çakırtaş’ın yapımı ile başladı. Öğrenciler mutfaktaki uygulamayı baştan sona izleyerek soru cevaplarla yemek yapımı tamamlandı.

Seminer ve Söyleşi Etkinlik Şefleri, Esat ÖZATA, Hüseyin BÖLÜK, Ömer Faruk YILMAZ, Okan AYDEMİR, Atakan ÇAKIRTAŞ, Günay HASDEMİR, Halil GÜLDEMİR, Men Hyuk Lee isimlerinden oluştu.  Etkinlik Mutfak Eğitim Semineri’nden sonra soru – cevap şeklinde devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.