Bolu ‘Mutfağın da Kalbi’ olacak
Bolu’da markalaşma adına atılmış büyük adımlardan biri olan ‘Tabiatın Kalbi Bolu’ projesine kardeş bir proje daha geliyor. Yemekleri ve aşçıları ile dünyanın bir numarası olan Bolu’da, ‘Mutfağın Kalbi Bolu’ projesi için Türkiye’deki tüm aşçılık federasyon
Haber Merkezi
Projenin tanıtım toplantısı, Tarihi Emniyet Motel’de gerçekleştirildi.
Toplantıya yemekleri ve aşçıları ile ünlü Bolu’nun dünyanın her köşesinde bulunan ünlü aşçıları da katılarak destek verdiler.
DÜNYACA ÜNLÜ AŞÇILAR KATILDI
Ünlü aşçıların yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nihal Doğan, Bolu Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Seyhun Yurdagül, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Yaman, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, Başkent Aşçılar Derneği Başkanı Reşat Erdemir ve Başkan Yardımcısı Bülent Tangüç, Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Reşat Kahrıman, Şefler Birliği’nden Bilal Cantürk, Bolu Aşçılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Mengen Aşçılar Derneği Başkanı Salih Bozkurt katılım gösterdiler.
‘BOLULU AŞÇILAR OLARAK BU PROJE BİZİ HEYECANLANDIRIYOR’
Toplantıda ilk olarak konuşan ve projeden büyük heyecan duyduğunu belirten Bolu Profesyonel Aşçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Yalçınkaya; “Bizler dünyanın farklı ülkelerinde aşçılık yapmış kişileriz. Bolu bizim doğduğumuz topraklarımız. Bu tür bir projeye sonuna kadar destek vermeye hazırız. Bolu’da böylesi bir projenin hayata geçirilmesi beni çok heyecanlandırıyor” dedi.
Böylesine büyük bir proje için bu kadar ünlü aşçılarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şunları söyledi:
‘BOLU’YU YEMEKLERİYLE DE DÜNYAYA TANITACAĞIZ’
“Bolu gelecekte bir turizm kenti olacak. Turizmin yanında yemeklerinde tanıtılmasını istiyoruz. Bolu’nun doğal güzelliklerini gezmeye gelen tatilciler buraya yemekleri tatmak için de gelsinler istiyoruz. Tarihi bir mekânı belediye olarak satın aldık ve orada böyle bir çalışma başlatacağız. Büyükcami mahallesinde bulunan ve 1804 yılında inşa edilen tarihi Taşhan’ın altındaki aşağı Taşhan’ı restore edeceğiz. Tatil için gelenler buraya yemek yemeye, kahvaltı yapmaya gelecekler. Aşçılarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Onlarla birlikte doğal güzellikleriyle ünlü Bolu’yu yemekleriyle de tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Böyle büyük bir proje için elimizden geleni yapmaya hazırız”
FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI
Toplantıda son olarak konuşan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz ise; “Böyle bir projenin toplantısını yapmak bile şimdiden bizlerde büyük bir heyecan yaratıyor. Ben inanıyorum ki hep birlikte muhteşem bir organizasyon içerisinde Bolu’muzu tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.
Konuşmaların ardından proje ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak birliktelik mesajı verildi.