Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bolu ve Mengen, Türk mutfağının merkezi

Bolu ve Mengen, Türk mutfağının merkezi
08.04.2015
660
A+
A-

 

Bolulu Aşçılar, Türk Mutfağını Dünyaya Tanıtıyor

ELİF SARIHAN – Dünya Şefler Birliği Afrika ve Ortadoğu Başkanı Thomas Andreas Gugler, Türk mutfağının merkezinin Bolu olduğunu savunarak, “Bolulu aşçılar, dünyanın her yerine giderek Türk ve Osmanlı mutfağını tanıtıyor.
ZAFER GÖDER – ELİF SARIHAN – Dünya Şefler Birliği Afrika ve Ortadoğu Başkanı Thomas Andreas Gugler, Türk mutfağının merkezinin Bolu olduğunu savunarak, “Bolulu aşçılar, dünyanın her yerine giderek Türk ve Osmanlı mutfağını tanıtıyor. Türk mutfağının dünyaya açılmasında Bolulu aşçıların rolü çok büyük” dedi.

Gugler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk aşçıların mutfakta çok iyi olduğunu belirterek, Türk yemeklerinin geçmişinin eskiye dayandığını söyledi.

Türk mutfağında en çok tatlıları sevdiğini kaydeden Gugler, “Tatlıların hepsi çok güzel. Türkiye’de tarihi mutfak kültürü halen devam ediyor. Türk yemekleri içinde en çok tatlıları seviyorum. Şerbetli tatlılar çok lezzetli oluyor” ifadesini kullandı.

“Osmanlı mutfağı çok büyük ve içinde harika yemekler barındıran kültürün eseri” diyen Gugler, “Osmanlı mutfağını çok seviyorum. Osmanlı mutfağında, 500 yıl önce yapılan yemekler çok güzel. Bu eski ve tarihsel yemekler, halen aynı tazeliğiyle dünyanın beğenisine sunuluyor. Yemekler orijinalliğini korumuş. Bu, Türk aşçıların başarısı” değerlendirmesinde bulundu.

“Genç ve sektöre yeni giren aşçılar çok becerikli”

Gugler, Türk mutfağının aşçılar sayesinde dünyanın her yerine yayıldığına işaret ederek, Türk aşçıların kaliteli ve eğitimli olduklarını dile getirdi.

Sektöre yeni atılan aşçıların her zaman yanlarında bulunan becerikli ustaları sayesinde çok şanslı olduğunu vurgulayan Gugler, “Genç ve sektöre yeni giren aşçılar çok becerikli. Şansları çok iyi. Çok güzel eğitim alıyorlar. Hem öğretmenleri hem de aşçı ağabeyleri onları çok güzel eğitiyor” diye konuştu.

Gugler, sözlerini şöyle tamamladı:

“En iyi yemekleri Türkler yapıyor. Bolu ve Mengen, Türk mutfağının merkezi. Dünyaya yayılan güzel aşçılar hep buralarda eğitim almış. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinde aşçı okulları var ama Bolu hepsinin merkezinde. Türk mutfağının merkezi Bolu. Bolulu aşçılar, dünyanın her yerine giderek Türk ve Osmanlı mutfağını tanıtıyor.

Türk mutfağının dünyaya açılmasında Bolulu aşçıların rolü çok büyük.”
Haberler.com

YORUMLAR

  1. Kenan KIYASOĞLU dedi ki:

    MENGEN AŞÇILARININ BABADAN OĞULA GEÇEN SANATLARININ
    NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞU AÇIKÇA ORTADIR. MENGEN’DEN ÇIKAN AŞÇILARIMIZLA GURUR DUYMALIYIZ…AYRICA M E N G E N BİR DÜNYA MARKASIDIR..