Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bolu’da 16 Ekim Dünya Gıda Günü

Bolu’da 16 Ekim Dünya Gıda Günü
17.10.2014
471
A+
A-

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü

(FAO)tarafından ” Dünya Gıda Günü” olarak kabul edilen 16
Ekim Bolu’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri
Verildi.

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından
Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen resim yarışmalarında
dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen törenle
verildi.

Törende konuşan Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü
İsmail Taş, bugünün farklı coğrafyalarda, Aile Çiftçiliği,
“Dünyayı besle, yeryüzünü önemse” sloganıyla küçük ölçekli
tarım ve çiftçiliği özendirecek etkinlikler düzenlenerek
kutlandığını söyledi.

Düzenlenen etkinliklere, özellikle Birleşmiş Milletlere
üye ülkelerde açlık, gıda üretimi ve tüketimi gibi
konularına dikkat çekidiğini aktaran taş, “Diğer önemli
bir konu ise gıda gününün de sloganını oluşturan aile
çiftçiliği çalışmasıdır. Bakanlığımız tarafından da kabul
edilen 2014 Aile Çiftçiliği yılı dolayısıyla farkındalık
yaratmak için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle
Türkiye’de tarım işletmelerinin yüzde 95’nin küçük aile
işletmesi olduğu kabul edilmektedir. Bu oran AB’de yüzde
60, ABD ise yüzde 98’dir” diye konuştu.

Taş, gelişmekte olan ülkelerde kırsal kesimde yaşayan her
4 yoksul bireyden 3’ünün geçiminin tarıma bağlı olduğunu
ifade ederek, “Bu doğrultuda ülkemiz genelinde ve ilimizde
yapılan çalışmalarda bir tohumun tarlaya ekilmesinden,
tüketici sofrasında yerini almasına kadar birçok sürecin
takibi tarafımızdan yapılmaktadır. Bu takipte özellikle
sağlıklı ürün, tedarik zincirindeki bütün aşamaların
beraber ve koordineli çalışmasının bir sonucudur” dedi.

“2014 Yılında 3 Bin 300 Gıda İşletmesi Denetlendi”

Konuşmasında, vatandaşların sofralarında güvenli gıdaya
yer vermeleri gayesiyle il müdürlüğü olarak gıda ve yem
işletmelerinde denetimler gerçekleştirdiklerini de
belirten Taş, “2014 yılında Ağustos sonu itibariyle 3 bin
300 adet Gıda ve Yem işletmesine denetimleri
düzenlenmiştir. Denetimler sırasında alınan numunelerin
laboratuvarlarda yaptırılan analizleri sonucunda
güvenilirliği araştırılmaktadır. Denetimlerle birlikte
olumsuzlukların gün geçtikçe azaldığı ve iyileştirme ve
danışmanlık hizmetlerine yönelik tutumların önemli olduğu
görülmektedir. İl müdürlüğümüze gelen Alo 174 ihbarları
numune alınarak değerlendirilmektedir” dedi.

Bunun yanında, gıda konusunda farkındalık yaratmaya, ağaç
yaşken eğilir düşüncesiyle çocuklardan başladıklarının
altını çizen taş, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte
kurulan bir komisyon ile ilk ve ortaokullarda gıda konulu
resim yarışması düzenledik ve dereceye giren
öğrencilerimize bugün ödüllerini takdim edeceğiz. Bunun
yanında yine öğrencilerimiz için bin adet boyama kitabı
hazırlandı” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye
giren öğrencilere hediyeleri Bolu Valisi Ahmet
Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve
protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından davetliler ile vatandaşlara yemek
ve saray helvası ikramı yapıldı.

Haber Yorumları:

nurten kara

17 Ekim 2014 09:07:11

Gıda günü yapacaklarına gıdaların denetimlerini yapsınlar
günü geçmiş ürünlerin etikeklerini değiştirin marketleri
incelesinler eşek etinden sucuk yapanları bulsunlar, domuz
ürünlerini gıda ürünlerine gizlice yerleştirenleri
bulsunlar dahası da varda………?????

Köroğlugazetesi.com

YORUMLAR

  1. Bolu da toplam 2000 gıda işletmesine ilk 8 ayda 3300 denetim deniliyor bu ortalama ile yıl sonunda 5000 lere ulasılır. 2000 işletme ve 5000 denetim Türkiye de işletme başına düşen denetimlerin çok üzerinde. Gıda üretimi ve satışı birazda vicdan meselesidir. Yetkililer devamlı tepesinde olamaz. Dahası varsa bi zahmet şikayet edelim de yetkililer işlerini yapsınlar.