Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bolu’da Şampiyona Start Aldı

Bolu’da Şampiyona Start Aldı
15.03.2014
638
A+
A-

Her ayın 14’ü birbirinden güzel etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor ‘2014 Bolu Yılı’ etkinliklerinin üçüncüsü lezzet ustalarına ev sahipliği yaptı. etkinlikle kapsamında 1.Ulusal Yemek yarışması ve Aşçılık Şampiyonası da start verdi.

VİDEO LİNKİ:

http://www.koroglugazetesi.com/habergoster.php?id=15279#.UyQTTjg5m1s

Şefler hünerlerini sergiledi, ünlü şefler not verdi

Etkinlikler öncesi yarışmaya katılacak aşçılar için mutfaklar hazırlandı. Dünyaca ünlü şefler de jüri olarak yarışmaya etti. Bununla birlikte ünlü aşçılardan Emine Beder ve Yemek Yazarı ve Sunucu Elif Korkmazel’de şampiyonaya renk kattı.

Şampiyona öncesi yapılan açılış konuşmalarında Bolulunun aşçılık ve yemek konusundaki önemine değinildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun yaptığı konuşmada Bolu Belediye Başkanlığının ve üniversitenin bu noktada Bolu’yu güzel yerlere taşıyacağına işaret ederek; üniversite olarak aşçılığı önemli noktalara taşımak durumundayız. Beslenme olmadan hayatımızı idame ettirmemiz mümkün değil” dedi.

Aşçılığın sadece yemek pişirmekten öteye geçmesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Coşkun, yarışmaya katılan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yemek Yazarı ve Sunucu Elif Korkmazel ise yaptığı konuşmada; “Bu yarışmada elimizden geldiği kadar puan vermeye çalışacağız. Bolu deyince aklımıza zaten şefler geliyor. Bizim aşçımızdan Bolu her zaman bir numara. Bu güzel günde aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Korkmazel sahnede yaptığı konuşmanın ardından ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını söyledi ve büyük alkış aldı.

Korkmeazel’in ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasını yaptı. Yılmaz sahneye aşçı kıyafetleri ile geldi. Yılmaz ilk olarak 2014 yılı ayın 14’ünde yapılan etkinliklerin çıkış sebebini anlattı. Rahmetli İzzet Baysal’ın emaneti olan Ahmet Baysal’ın kendisine milliyetçi olduğunu dile getirerek böyle bir etkinlik yapılmasını istediğini söyledi. Yılmaz ayrıca Ahmet Baysal’ında bu etkinlere elinden geldiği kadar katılım göstereceğini de vurgulayarak, kendisinin 2004 yılında başkan olduğunu ve şimdi 2014 yılında yeniden seçime gidilmesinin kendi için önemini aktardı.

Bolu deyince akla aşçılılığın geldiğini anımsatan Yılmaz, Bolulu aşçıların Fatih Sultan Mehmet zamanında saraya girdiğini ve yavaş yavaş olgunlaştığını ifade ederek, “başkan olarak şöyle bir avantaja sahibim. Hangi ünlü lokantaya ya da restauranta gidersem bana farklı bir şeyler geliyor yada farklı bir tatlı ya da meyve tabağı sunuluyor. Bu Bolulu olmanın bir avantajı. Bundan sonrada inşallah aşçılarımızın geçmişten günümüze tespitini yapmak istiyoruz. Aşçılarımızla ilgili Bolu’nun önünü açacak çalışmalar yapacağız. Bolu turizm kenti olacak ve aşçılıkla iç içe olacak. Bu organizasyonda emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yılmaz ayrıca ayın 14’ü etkinlikleri kapsamında açılan bin bir emek stantlarından bahsetti.

Şampiyona davet edilen ünlü aşçılardan emine Beder ise yaptığı kısa konuşmada 7-8 yıl önce yine böyle bir etkinlik için Bolu’ya geldiğini anımsatarak; “Bolu gerçekten doğa cenneti. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. aranızda olmakta son derece memnunum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ömer Eru ise “Aşçılık konusunda dünyada marka olmuşuz. Dünyanın her tarafında aşçılarımız bulunmakta” dedi. Bu festivaller sayesinde unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gün yüzüne çıktığını belirten Eru bu fikri ortaya atan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından hizmet Tır’ında kesilen kurdele ile şampiyona start aldı. Ardından yarışmacıların stantları gezilerek yapılan yemeklerin tadına bakıldı.

Ulusal Yemek yarışması ve Aşçılık Şampiyonası’nda Tavuk yemeği ustalar ve gençler Taze makarna yarışması gençler, Engelli aşçılar kategorisi, Yöresel yemek yarışması ustalar ve gençler, Kuzu yarışması ustalar ve gençler, Yılın en iyi meslek lisesi, Yılın en iyi üniversitesi, Sebze ve meyve oymacılığı, Ekmek büfesi, Yağ heykel sanatı, Minimalist tatlı büfesi, Kutlama pastacı kategorileri yarışırken, yarışma bugün de devam edecek.

Bolu Köroğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.