Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

BOLU’DA YEPYENİ BİR PROJE: ‘MUTFAĞIN KALBİ BOLU’

BOLU’DA YEPYENİ BİR PROJE: ‘MUTFAĞIN KALBİ BOLU’
18.04.2015
495
A+
A-

Bolu’nun dünyada marka kent olması yolunda yapılan çalışmalar neticesinde hayata geçirilen ‘Tabiatın Kalbi Bolu’ projesine kardeş bir proje daha geliyor: ‘Mutfağın Kalbi Bolu’

HABER MERKEZİ
Projenin amacı ise hem Bolu’nun yöresel ürünlerini tüm dünya mutfaklarında tanıtıp vazgeçilmez ürünler haline getirmek hem de Bolu’da afiyet turizmini harekete geçirerek marka kent olma yolunda Bolumuza yeni bir vizyon getirmek.
‘Tabiatın Kalbi Bolu’ projesine kardeş bir proje olan ‘Mutfağın Kalbi Bolu’ projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tarihi Emniyet Otel’de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazıl Karaduman, Bolu’da bulunan turizm işletme sahipleri, temsilciler ve aşçıları katıldı.
Programda ilk olarak Mutfağın Kalbi Bolu projesinin tanıtım sunumu yapıldıktan sonra Türkiye Aşçılar Federasyonu Avrupa’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçınkaya söz alarak projede ana amaçlarının Bolu’nun yöresel ürünlerini kullanarak Bolu’da afiyet turizmini harekete geçirmek ve Bolu’nun marka olabilecek ürünlerini pazarlamak olduğunu kaydetti. Bunun için yapılacak çalışmaları da aktaran Yalçınkaya, keş, alıç sirkesi, kanlıca mantarı, kızılcık tarhanası, pestil, köy yumurtası, kaz yağı, kabaklı gözleme gibi yöresel ürünlerle satış stratejisi yapmak istediklerini söyledi.
Sunumun sonunda ise İnan Kalaycı tarafından projenin lansmanının nasıl yapılacağı aktartıldı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz sunum sonrası yaptığı konuşmada “Umarım bu hareket bir berekete dönüşecektir. Sayın Valimiz ile birlikte her zaman yanınızdayız” dedi.
Bolu Valisi Aydın Baruş ise “Yapılan sunumdan son derece memnun kaldım. Göreve yeni başlamış biri olarak Bolu’yu yeni tanıyorum ama böyle güzel çalışmaların olduğunu görmek çok güzel. Bolu için kalbini gönlünü koyan insanlarla hep beraber oluruz. İnşallah projelerde ciddi başarılar sağlanır ve Bolu hak ettiği değere sahip olur” diye konuştu.
Köroğlu gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.