Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bu gidişe dur denilmeli

Bu gidişe dur denilmeli
18.01.2016
696
A+
A-

MENAPDER Başkanı Şef Aşçı Murat Çelen. günümüz mutfağının Av ru palastı gına dikkat çekerek bu gidişe bir dur denilmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Haber; Gönül OLUTÜRK

Mengen Aşçılar ve Pastacılar Derneği (MENAPDER) Başkanı Murat Çelen günümüz mutfağının Avrupalaştığını ve bu gidişe bir dur denilmesi gerektiğini ifade ederek, 2016 yılının trendi olacağına inandığı Osmanlı mutfağının leziz yemeklerini kendi elleriyle ve yıllann vermiş olduğu tecrübeyle müşterilerine sunduğunu söyledi.

Yurt içi ve yurtdışı hizmetleri sonucunda 12 uluslar arası yemek yanşmasında birinci olan Murat Çelen Türk mutfağından çıkan lezzetlerin tadı hiçbir yerde olmadığını ve katıldıkları fuarlarda bile stantlannın yabancılar tarafından uzun kuyruklar oluşturduğunu vurguladı.
Çelen. Ankara içi ve çevre ilçelerde bulunan Otelcilik Okullannda seminerler verdiklerini kaydederek bu seminerlerde öğrencilere uygulamalı olarak derseler vererek eğitim alanında Türk ve Osmanlı mutfağını ön planda tutulduğu ifade etti çelen, diyet yemeklerinden tatlılara kadar en kaliteli ustalann eğitmenliğinde gelecek nesillere bilgiler aktarıp eğitim alanında da hizmetlerinin olduğunu belirtti
Halen görev yaptığı Çorba Mutfağın işletme anlayışından bahseden Çeten, “Türk ve Osmanlı mutfağının özlenen tatlarını yeniden müşterilerimizle buluşturarak severek yaptığımız mesleğimizi icra etmeye çalışacağız” dedi
Bolu GÜNDEM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.