Çayı Sıcak İçenler Dikkat! Risk Beş Kat Artıyor!
Amerika’nın Maryland eyaletinde Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırmaya göre sıcak çay içmenin kanser riskini beş katına çıkarttığı ortaya çıktı.
Sıcak Çay İçenler Beş Kat Kanser Riski Taşıyor
Türk toplumunun vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çay genellikle yemeklerin üzerine içilir. Bazı kişiler çay ti
ryakisi olmaları ile bilinirler. Çay tiryakilerini üzecek haber ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Ulusal Kanser Enstitüsü’nden geldi. Enstitü tarafından yapılan bir araştırmaya göre çayı sıcak bir şekilde içenlerin kansere yakalanma riski beş kat daha artıyor. Sıcak çay tüketimi ile birlikte sigara içenlerde de yemek borusu ve gırtlak kanseri olasılığının yüksek olduğu da araştırma sonuçlarında açıklandı.
Araştırma Sonuçları Tıp Dergisinde Yayınlandı
Sonuçları Annals of Internal Medicine adlı tıp dergisinde açıklanan araştırma özellikle sıcak çay içenleri ilgilendiren riskleri kapsıyor. Dergide yer alan araştırma sonucu makalesinde alkol tüketen ve sigara kullanan kişilerde yemek borusu kanserine yakalanma riskinin beş kay fazla olduğu, bu orana çayı sıcak olarak içenlerin de dahil olduğu söylendi.