Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Çayı Sıcak İçenler Dikkat! Risk Beş Kat Artıyor!

Çayı Sıcak İçenler Dikkat! Risk Beş Kat Artıyor!
07.02.2018
543
A+
A-

 

Çayı Sıcak İçenler Dikkat! Risk Beş Kat Artıyor!

Amerika’nın Maryland eyaletinde Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırmaya göre sıcak çay içmenin kanser riskini beş katına çıkarttığı ortaya çıktı.

Sıcak Çay İçenler Beş Kat Kanser Riski Taşıyor
Türk toplumunun vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çay genellikle yemeklerin üzerine içilir. Bazı kişiler çay ti
ryakisi olmaları ile bilinirler. Çay tiryakilerini üzecek haber ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Ulusal Kanser Enstitüsü’nden geldi. Enstitü tarafından yapılan bir araştırmaya göre çayı sıcak bir şekilde içenlerin kansere yakalanma riski beş kat daha artıyor. Sıcak çay tüketimi ile birlikte sigara içenlerde de yemek borusu ve gırtlak kanseri olasılığının yüksek olduğu da araştırma sonuçlarında açıklandı.

Araştırma Sonuçları Tıp Dergisinde Yayınlandı
Sonuçları Annals of Internal Medicine adlı tıp dergisinde açıklanan araştırma özellikle sıcak çay içenleri ilgilendiren riskleri kapsıyor. Dergide yer alan araştırma sonucu makalesinde alkol tüketen ve sigara kullanan kişilerde yemek borusu kanserine yakalanma riskinin beş kay fazla olduğu, bu orana çayı sıcak olarak içenlerin de dahil olduğu söylendi.

 

Ulusal Kanser Enstitüsü’nün araştırmasını yapan uzmanlardan Neal Freedman bu alanda yapılan en detaylı çalışmanın bu olduğunu, Çin’de 500 bin yetişkin kişi üzerinde yapılan incelemelere göre sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan incelemelerin 9 yıl boyunca devam ettiği makalede yer alan bilgiler arasında dikkat çekti.

Çinliler Öyle Düşünmüyor
Çin’de bulunan Pekin Üniversitesi’nden de konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada sıcak çayın yemek borusu kanserine yol açmadığının anlaşıldığı, ancak alkol tüketimi ve sigara tüketiminin bu kanser türü riskini büyük oranda artırdığı söylendi.

Neal Freedman ise yaptığı açıklamada sıcak çayın ve diğer çok sıcak içilen içeceklerin yemek borusunu diğer kötü etkenler olan duman ve alkole karşı savunmasız hale getireceğini bildirdi.

Aşçı Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.