CHAİNE DE ROTİSSEURS GENÇ CHEF’LER YARIŞMASI
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği üyesi olarak 26 Ağustos 2014 günü Türk mutfağı yemeklerini tanıtmak ve Güney Afrika’nın yöresel ürünlerini görebilmek için TAFED’in maddi ve manevi katkıları ile Durban Hilton Oteline gittim.
02/09/2014 günü Chaine De Rotisseurs Genç Chef’ler Yarışması organizasyonuna katıldım. Yirmi farklı ülkeden her bir yarışmacının şanpiyon olduğu organizasyonda Türkiye’yi temsil ettim.
Şahsım ve Ülkem adına çok iyi geçen organizasyonda tekniğimiz ve iş disiplinimiz ile ilgili sevgi ve saygı görmek bizleri fazlası ile mutlu etti.
Bizlere kapalı kutu {Black box } içinde yarışma kuralı ve kimsenin bilmediği malzemeler bulunuyordu. Zorunlu malzemeler Deve Kuşu filetosu, Cap Salmon Somonu, Papaya Blueberry, Beyaz Ve Siyah Çikolata idi.
Başlangıç olarak Cape Somonu terin, Capae Somonu Ceviche ve sıralanmış Cape Somonu Kombinasyonu Aioli Sosunu, ana yemek olarak Deve Kuşu filetosu, Deve Kuşu Ciğeri ve Piliç Rulosu Kombinasyonu yaptım.
Tatlı olarak Papaya reçeli ve bluberuaz Pavlama yaptım.
Güney Afrika’ya gitmemde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Zeki AÇIKÖZ Ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederim dedi.