Mengen °C
DENİZLİ’DE YÖRESEL GASTRONOMİ FESTİVALİ İLE BİR İLK YAŞANDI
Taşpakon, üye derneğimiz Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu’nun iş birliği ile Denizli’de düzenlediğimiz “Yöresel Gastronomi Festivali” başarılı bir şekilde sonuçlanarak sektörün büyük beğenisini topladı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan festivale, Türkiye ve K.K.T.C’den üniversiteler, alanlarında uzman isimler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Taşpakon Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı E.Aykut Yenice tarafında verilen Türk Mutfağı Konferansı ile başlayan etkinlik, Taşpakon’a bağlı 7 bölge federasyonunun yöresel yemek sunumu ve ikramları ile devam etti. Gün boyu süren festivalde Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae, Chefs Table Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi Serkan Bozkurt, Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Yemek Stilisti ve Fotoğrafçısı Mesut Erdoğan, EKS Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi E. Kemal Sevinç ve Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal panelist ve konuşmacı olarak deneyimlerini paylaştılar. Taşpakon olarak emeklerinden dolayı Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği başta olmak üzere, 7 bölge federasyonumuza ve üye derneklerimize, Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğuna, tüm kişi ve kuruluşlara ve destek veren tüm sponsorlara teşekkür ederiz.
Taşpakon Genel Sekreterliği
YORUMLAR