Döner Satışında “Hijyen Ve Güvenilirlik” Sertifikası Geliyor
Türk dönerinin yapısının ve toplum sağlığının korunması için çalışmaları tüm hızıyla sürdürdürülüyor.
Mercan, UDOFED’in 2020 yılına ilişkin yol haritasının belirlendiği basın toplantısında, Türk dönerinin yapısının ve toplum sağlığının korunması için çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini dile getirdi.
UDOFED tarafından döner üretiminin denetimli olduğunu belirtmek için sertifikasyon uygulaması getireceklerini ifade eden Mercan, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Bu konudaki çalışmalarımız 6 aydır sürüyor. Çalışmalarımızı bitirme aşamasındayız. 2020 yılı içerisinde uygulamayı üye markalarımızın zincir restoranlarında hayata geçireceğiz. Bu sertifika sayesinde, tüketilen dönerin elde edildiği hayvanın kulak küpe numarasından tutun da tabağa gelene kadar geçirdiği tüm süreçlerin denetimli olmasını sağlayacağız. Tüketici, UDOFED tarafından üye dönercilere verilen karekodu cep telefonlarından okutarak yediği dönerin hangi süreçlerden geçtiğini görebilecek.”
Mercan, karekod ile kesilen hayvanın sağlıklı olması, etlerin soğuk zincirde saklanması, hijyen, hile, tağşiş, taklit ve katkı gibi konuların güvence altına alına alındığını belirtti. Sistemin ilk olarak UDOFED üyesi döner üreticilerinin restoranlarında uygulanacak. Zamanla Türkiye genelindeki tüm dönercilerin sertifikalı olmasını hedeflediklerini dile getiren Mercan, hâlihazırda herkesin döner satabildiği, bunun bir denetim altında olmasının gerektiğini söyledi.
Bolu 7 24