Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Döner Satışında “Hijyen Ve Güvenilirlik” Sertifikası Geliyor

Döner Satışında “Hijyen Ve Güvenilirlik” Sertifikası Geliyor
09.04.2020
558
A+
A-

Döner Satışında "Hijyen Ve Güvenilirlik" Sertifikası Geliyor
   Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) Genel Başkanı Mehmet Mercan döner üretimin denetimli olduğunun tüketici tarafından bilinmesi için sertifikasyon uygulaması başlatılacağını belirterek, “Karekod sayesinde kesilen hayvanın sağlıklı olması, etlerin soğuk zincirde saklanması, hijyen, hile, tağşiş, taklit ve katkı gibi konularda güvence verilmiş olacak.” dedi.

Mercan, UDOFED’in 2020 yılına ilişkin yol haritasının belirlendiği basın toplantısında, Türk dönerinin yapısının ve toplum sağlığının korunması için çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini dile getirdi.

UDOFED tarafından döner üretiminin denetimli olduğunu belirtmek için sertifikasyon uygulaması getireceklerini ifade eden Mercan, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Bu konudaki çalışmalarımız 6 aydır sürüyor. Çalışmalarımızı bitirme aşamasındayız. 2020 yılı içerisinde uygulamayı üye markalarımızın zincir restoranlarında hayata geçireceğiz. Bu sertifika sayesinde, tüketilen dönerin elde edildiği hayvanın kulak küpe numarasından tutun da tabağa gelene kadar geçirdiği tüm süreçlerin denetimli olmasını sağlayacağız. Tüketici, UDOFED tarafından üye dönercilere verilen karekodu cep telefonlarından okutarak yediği dönerin hangi süreçlerden geçtiğini görebilecek.”

Mercan, karekod ile kesilen hayvanın sağlıklı olması, etlerin soğuk zincirde saklanması, hijyen, hile, tağşiş, taklit ve katkı gibi konuların güvence altına alına alındığını belirtti. Sistemin ilk olarak UDOFED üyesi döner üreticilerinin restoranlarında uygulanacak. Zamanla Türkiye genelindeki tüm dönercilerin sertifikalı olmasını hedeflediklerini dile getiren Mercan, hâlihazırda herkesin döner satabildiği, bunun bir denetim altında olmasının gerektiğini söyledi.

Bolu 7 24

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.