Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Geleneksel 5. Manavgat Aşçılar Derneği Balosu 8 Mart’ta gerçekleştirildi.

Geleneksel 5. Manavgat Aşçılar Derneği Balosu 8 Mart’ta gerçekleştirildi.
13.03.2014
1.145
A+
A-

Manavgat Aşçılar Derneği 5. Balosu 08.03.2014 tarihinde Sea Word Resort & SPA Hotel’de gerçekleştirildi. Gündüz yapılan sunumlarda ekmek büfeleri, pasta büfeleri, lezzet ve ürün çeşitliliği, yaratıcılık ve uyum, prezantasyon (büfe sunumu), işçilik değerlendirme kriterleriyle jüri değerlendirmeleri yapılırken Türk mutfağının Babası İsmail Karataş’ı kendisine örnek almış genç meslektaşları canla başla heyecanla katılımcıların ve yerli yabancı turistlerin yaptıkları sunumlarla ilgi odağı olmayı başardılar.
İsmail Karataş, Sea Word Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özden ve Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Özden’e ev sahipliği yaptığı organizasyonda göstermiş oldukları ilgi ve desteğe müteşekkir olduklarını ifade etti. Mutfak kültürüne ve bu mesleğe gönül vermiş mutfak çalışanlarına inanan, desteğini esirgemeyerek bizleri bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan herkese gönülden teşekkür ederim diyerek duygularını ifade eden İsmail Karataş, son nefesime kadar Osmanlı Saray Kültüründen bugünlere gelen ve yarınlara uzanan mutfak kültürümüzün değerlerini yaşatmak, bu yolda öncü olmak, birleştirici, yol gösterici, öğretici olmak benim için onurdur. Ufacık bir katkım bile olabiliyorsa beni duygulandıran, hayatıma anlam katan en önemli, en manalı bakışım olacaktır derken gözlerindeki doluluk aslında her şeyi anlatıyordu elleri öpülesi büyük ustanın… O sevgi ve saygı ki salonlara sığmadı, kelimeler ne kadar yazılsa eksik kaldı İsmail Karataş ve evlatları alınlarının akıyla bu önemli organizasyonda 7 den 70’e herkesin gönlüne taht kurmasını bildi. İsmail Karataş ve evlatlarının Manavgat’tan zanaatlarıyla sanatkârlıklarını paylaştıkları unutulmaz bir organizasyon oldu.
İşte o gecede yaşananlar;
Bir İsmail Karataş klasiği,
Bu gün 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum

Ülkemize gelen her 3 kişiden 1’ini misafir eden ve turizmin Başkenti olan Antalya’mızın Turizm kapasitesinin %40’ını tek başına misafir eden Manavgat Bölgemizde, Türk mutfağını ve Aşçılık mesleğini, daha etkin hale getirmek için kurulmuş olan Manavgat Aşçılar Derneği olarak temel hedefimiz misafirlerimize kaliteli hizmet sunmak ve nitelikli insan gücü oluşumuna aracılık etmektir.
Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatma ve geliştirmeyi amaçlarlar.
Zor iştir, kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Hiçbir geliri yoktur. Gönüllülük esasına dayanır. Sektörün tedarikçileri olmadan, yaşayamaz, en önemlisi de gönüllülük esasıyla hareket eden siz meslektaşlarım olmasa varlığını sürdüremez İyi ki varsınız iyi ki buradasınız.
Türk Mutfağı ve Aşçılık mesleğini, bugünlere getiren ustalarımızdan aldığımız mesleki birikim ve etik değerleri, gelecek nesillere aktarmak ve örnek olmaktır.
Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak sürdürdüğümüz görevimizde destek veren ve yanımızda olan tüm dostlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
Türkiye Aşçılar Federasyonu çatısı altında, çalışmalarımızı daha da güçlendirerek ileriye taşımak, dernek üyelerimizin ayrı bir gurur içerisinde olmalarını ve mesleki bilgi beceri çıtasını yükseltmek en büyük arzumuzdur.
Hayat paylaştıkça güzel. Meslektaşlarımın bu felsefenin öncülüğünde birlik beraberlik içerisinde hareket etmesini, sosyal hayatı özümsemelerini ve en önemlisi dayanışma ve diyalog içerisinde olmaları, farkındalıklarını ortaya koyacaktır.

Yaptığımız işin önemini önce biz kavramalıyız ki, misafirlerimize, çalışanlarımıza, yeni neslimize ve en önemlisi işverenlerimize anlatabilelim. Kaliteyi sunmak, Türk mutfağını tanıtmak, tatil’in her yerde var olan güneş, deniz ve kumdan ibaret olmadığını aktarabilmek asli görevimiz olmalı.

Kırılganlıklarımızı unutmak, hatalarımızı telafi etmek için uğraşmak, eğitimi önceliğimize almak, ben değil biz demek aslında gelişmek için adımlarımızı atmanın zor ama herkesin birey olarak başarabileceği doğru ilkelerdir.
Türkiye Aşçılar Federasyonu çatısı altında olmanın haklı gururuyla, bireysel ve topluluk olarak daha ileriye gitmek için var olanı yaşatmak, görevlerimizi, yeni nesillere kalıcı eserler bırakarak devretmek en büyük gururumuz olacaktır.
Katılımlarınızdan ve yürekten desteklerinizden dolayı Şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerim adına teşekkür ediyorum.
Mini ekmek yarışması
1.Fatih Yazıcı Grand Şeker otel
2.İsmail Demir Hane Family
3.Osman Civan İber Serra Otel
Mini Pasta Yarışması
1.Recep KARAKOÇ Grand Şeker Otel
2.Hüseyin KARAGÖZ İber Serra
3.Halil KILIÇ Villa Side otel

MAD Başkanı İsmail Karataş önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri çok önemli projeleri olduğunu ve bunu en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. Benden sonra gelen meslektaşlarımın sabır ile niyaz etmesini istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.