Gelenekten geleceğe Mengen mutfağı
Mengen’li aşçıların Mengen mutfağı için yaptıkları yeni projenin ön hazırlıkları başladı.
Mengen’li aşçılar Tarkan Özdemir(Le Meridien Otel, Yiyecek içecek direktörü),Eyüp Kemal Sevinç(EKS mutfak kurucusu),Şef Aydın Demir(Türk mutfağı araştırmacı),Erdem Dırbalı(Tüyap Palas Otel baş aşçısı)Savaş Aydemir(Four Seasans Oteli baş aşçısı) Mengen Sevdalılarından oluşan ekip projeye Mengen’de başladılar.
Aşçılar Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’u ziyaret ettikten sonra Köylü pazarında organik ve yöresel ürünleri incelediler.Mengen ürünlerinin Türk mutfağında kullanımı ile ilgili yorumlar yaptılar.Pazarda kızılcık,mantar çeşitleri,döngel,pancargillerden çükündürük,çam kozalağı reçeli,peynir,tereyağı,keş,tarhana,bazlama,samun,katmerli gözleme,cizleme,Mengen kabak tatlısı,Kızartmalık Bolu patatesi,yerli diğer ürünler aşçıların ilgilendikleri ürünler oldu.Organik ve ürünlerle yapılan alışverişten sonra.Mengen Sevdalısı aşçılar Belediye Kültür evinde Belediye Başkanı Turhan Bulut’la kahvaltıda bir araya geldiler.Kültür evinde Mengenli bir bayanla beraber yöresel gıda Höşmerim yapıldı.Kaymakam Yavuz Akyol ve Belediye Başkanı Turhan Bulutla beraber aşure dagıtımına eşlik ettiler.Şefler Mengen Aşçılık lisesinde öğrencilere eğitim verdiler ve beraber yemek yaptılar.Mengen’li aşçılar çalışmalaına devam edeceklerini belirterek Mengen proğramlarını tamamladılar.