YEME İÇME KÜLTÜRÜ (ACIK BÜFE)
Çok değerli meslektaşlarım ve turizimden ekmeğini kazanan turizim işletmeleri daha öncede bu konuda yazılarım olmuştu
Öncelikle Hepinizin bayramını kutlar kolaylıklar dilerim
Mubarek Ramazan ayını geçirdik allah bizlere bayramıda görmeyi nasip etti
Bir aşcı bir şef olarak 40 derece sıcakta gelen misafirlerimize hizmet etmeye onlara en iyi sağlıklı şekilde yiyecek üretmeye çalışıyoruz malesef bu bayramda da Türkler olarak otellerde yerimizi aldık çok şükür belediyeler çöp.! çekmeye yetişemiyor merak ediyorum bu işin sonu nereye gidiyor dört kişlik bir masadan 36 adet tabak sayan ve bazılarınada hiç dokunulmamış olduğuna şahit olan biriyim.
Bizler Türk milleti olarak tatil yapmayı o anlayışı benimsedik fakat ACIK BÜFE yemek yeme kültürünü malasef benimseyemedik veya bilmiyoruz Bu bayramda gördük ki daha restoranta masasına oturmadan sen soğuklara gir sen sıcaklara gir sen tatlılara gir deyip ne var ne yoksa masaya taşıyan bir milletiz müslümanlıkta israf günah ama otellerde sevap diye biliyoruz çünkü para veriyoruz ve onun karşılıgını iki kat zarara ugratmalıyız böyle bir anlayışla tatil yapmıyoruz milli degerlerimize memleket turizmine zarar veriyoruz orada emek var ugraş var tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var .
Başkalarının hakkınıda fazlası ile alıp masamıza götürüyoruz ne yazık ki acık büfe kültürü masaya otur kalkma kültürü degil malaesf doymadığın sürece yiyeceği tekrar tekral alıp tüketme kültür dür bununla ilgili çok görseller paylaşıla bilir ama yaşayan insanlar olarak bundan utanç duyuyoruz turizim acısından ülkemizin geldiği son nokta belli turizim işletmeleride bunu göz önüne alarak avrupalının gelmediği bir dönemde fiyat artırarak iç turizme yöneliyor mecburiyetten ama bunun yanında kar etmek para kazanmak malesef zor allah yar ve yardımcımız olsun.
Biz çalışanlar içinde çok zor çünkü bir üretim planlaması yapmakta zorlanıyoruz güzide misafirlerimize hizmet vermek için bir çok işletme ve çalışan da bu konudan dolayı çok dertli ve muzdarip olduğunu biliyoruz bu vesile ile tekrardan bayramda çalışan meslektaşlarımın ve turizim işletmelerinin turizim emekcilerinin bayramını kutlar israf olmadıgı emeğin hizmetin karşılığnı aldıgımız nice bayramları ve turizm sezonları dileklerimle saygılar sevgiler
GÜRBÜZ OKUL
EXECUTIVECHEF
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YERİNDE BİR HABER .. MAALESEF TATİL YÖRELERİNDE TATİL KÖYLERİNDE HERŞEY DAHİL DE AÇIK BÜFE DE SANKİ HİÇ DOYMAYACAKMIŞ GİBİ HERŞEYDEN ABARTILI TABAKLARA DOLDURULUYOR VE HEPSİ NE YAZIKKİ YENMİYOR VE KALIYOR VE DE ATILIYOR İSRAF . HALBUKİ YABANCILAR ÖYLE YAPMIYORLAR AZ VE ÖLÇÜLÜ TABAKLARA ALIYOR VE YETİYOR VE ARTIK AKLMIYOR VE İSRAF OLMUYOR VE DE DOYMADIĞI ZAMANDA KALKIP BİR DAHA AZ ALIYOR YETİYOR .. SELAMLARIMLA