KARATAŞ’A TAFED’DAN PLAKET
KARATAŞ’A TAFED BAŞKAN’INDAN ANLAMLI PLAKET
Manavgat Aşçılar Derneği Başkanının rahatsızlığından istifa etmesi sebebi ile Antalya Anfaş FOOD PRODUCT 17 – 20 2018 Tarihleri Arasında düzenlenen Tafed Yönetim kurulu Toplantısında Kendilerine Manavgat Aşçılar Derneği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu için yapmış olduğu çalışmalarından Teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler ile onurlandırıldı.
Bir konuşma yapan Tafed Başkanı Zeki Açıköz Ustamın bizlere katkıları çok büyüktür, Manavgat aşçılar derneğinin kurulduğu günden itibaren bu güzel çalışmalarından çok mutluyum bu enerjiyi nasıl bulup çalışmaları ile gerçekten bizlere bir örnek olmuştur.
Bölgede çalışmaları ve tafed in içerisinde ki katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu çalışmaları hepiniz de çok iyi biliyorsunuzdur. Artık şefimiz bundan sonrada bizlerin arasında olacaktır.
Açıköz Karataş’a ustam genç Nesil’e yeni yetişen aşçı arkadaşlara ne gibi tavsiyeleriniz olacak diye bir soru yöneltti.
Karataş Öncelikle burada bulunan Bütün Dernek Başkanlarıma ve Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Böyle bir aileden birey olarak gerek turizm için gerek yeni yetişen elamanlar için yapmış olduğum çalışmaların bana böyle güzel dönüşü beni ziyadesi ile mutlu etti.
Ev sahibi AGEB yönetim kurulu başkanı Mustafa EROL Başkanıma ve yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarına çok teşekkür ederim.
“Özellikle yeni yetişen genç nesil aşçı arkadaşlarımızın çoğu yabancı mutfak hayranı olduğu için Türk mutfağına gerekli ilgiyi göstermiyor.
Tabi ki çeşitli mutfaklar hakkında bilgi sahibi olmak ve o mutfağa özgü lezzetleri en iyi şekilde yapmak önemlidir.
Ancak önceliği kendi mutfağımıza vermemiz gerekir. Kendi mutfağımızı en iyi şekilde öğrenip, hakkıyla uyguladıktan sonra diğer mutfakların lezzetlerinin de daha iyi bir şekilde yapılacağını düşünüyorum.
Aşçı arkadaşlarımızın bazılarının yabancı mutfak hayranlığı o kadar ileriye gidiyor ki, kendi mutfağını küçümsemeye başlıyor.
Bu nedenle mutfağımız hak ettiği yere bir türlü gelmiyor. Bize özgü yemekler hem çeşit olarak hem de lezzet olarak, dünya mutfaklarının çoğundan üstündür. Yöresel mutfaklarımız bile, çeşit olarak çoğu ülke mutfaklarından daha zengin. Biz elimizdeki değerin kıymetini bilmiyoruz.” DEDİ