Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Lor peyniri ile gelen sağlık

Lor peyniri ile gelen sağlık
24.01.2017
608
A+
A-

Muratbey’in tam yağlı lor peyniri, Türk Gıda Kodeksi’ne göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın %90’nını karşılıyor.

Değerli besin içeriği ile ülkemizin vazgeçilmez lezzeti lor peynirinin tüketilmesi vücut sağlığımız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar; Protein, kalsiyum, fosfor açısından zengin bir peynir çeşidi olan Lor Peynirinin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve kemik sağlığının korunması açısından faydalarını saymakla bitiremiyor. Peynir altı suyundan yapılan ve içerdiği kaliteli – yüksek protein ile sağlığımız için sayısız faydaları bulunan Lor peynirini sofraların baş tacı etmek gerekiyor.Beslenme uzmanları özellikle sporcular, büyüme çağındaki gençler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için sayısız faydası bulunan lor peynirinin,börek ve makarnalarda kullanılabilen yemeklik iç malzeme olarak görüldüğüne dikkat çekerek, lor peynirine sofralarda hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Beslenme Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, inek sütünden elde edilen lor peynirinin sağlığımız için mucize bir peynir olduğunu belirterek,Lor peynirinin düşük tuz, yağ oranı ve enerji değeri ile diyet, yüksek protein, kalsiyum, fosfor değeriyle de beslenme listelerinde mutlaka bulunması gereken peynirlerden biri olduğunu kaydetti. Keservuran, şunları söyledi: “Lor peyniri inek veya keçi sütünün kestirilmesi ile yapılan ve peynir altı suyunun besleyici içeriği ile zenginleşmiş bir peynirdir. İnek sütünden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez. Üstelik içinde serum protein dediğimiz özellikle sporcuların aradığı bir proteine sahip. Bu protein kemik sağlığı için, bağışıklık sistemi zayıf kişiler ve bebekler için büyük önem taşıyor. Lor peyniri vitamin içeriği ile de değerli bir peynir. İçindeki proteinin yumurtadan daha yüksek biyolojik değeri var. Yumurta alerjisi olan kişiler, Lor yiyerek bu protein ihtiyacını da çok rahat karşılayabilir. Tüm bu özelliklerine rağmen Lor peyniri sadece böreklerde iç harç malzemesi olarak kullanılıyor ya da makarnaya konuluyor. Oysa lor peynirini günün her saati farklı öğünlerde tüketmek mümkün. Fiyatı da uygun olan lor peynirini değişik tariflerle kahvaltılarda,öğlen ve akşam yemeklerinde kullanabilirsiniz. Çocukların beslenmesi için de çok önemli olan bu peyniri, anneler çocuklarına ev yapımı reçellerle süsleyerek verebilirler. Diyetlerde kilo kontrolünde hem tok kalarak sağlıklı kilo verebilir hem de ihtiyaç duyduğunuz değerli proteinleri de lor peynirinden alabilirsiniz.” Lor peyniri kalsiyum ve fosfor zengini Lor peynirinin 100 gramında 700 mg kalsiyum, 650 mg fosfor bulunuyor. Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in tam yağlı lor peynirinin, Türk Gıda Kodeksine göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın % 90’nını karşılıyor. İşte Lor Peyniri ile yapılan Tuzlu Kek tarifi; LORLU TUZLU KEK MALZEMELER: 3 adet yumurta 2 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr kadar Muratbey Lor Peyniri 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kadar ince kıyım doğranmış dereotu 2 yemek kaşığı kadar ince kıyım doğranmış maydanoz 2,5 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı Tuz Kek kalıbını yağlamak için Muratbey Tereyağı YAPILIŞI: Yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. İnce kıyım doğranmış maydanoz, dereotu ve lor peynirini ilave edip kaşıkla güzelce karıştırın. Orta boy bir kek kalıbını tercihen Muratbey tereyağı ile yağlayın ve kalıbın tabanına ve yanlarına bolca susam serpin. Harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

food in life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.