Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MAD Başkanı İsmail KARATAŞ’ın Gastronomiye Gönül Verenlere Teşekkürü,

MAD Başkanı İsmail KARATAŞ’ın Gastronomiye Gönül Verenlere Teşekkürü,
01.10.2014
456
A+
A-

30. Uluslararası Turizm ve Aşçılık Festivali kapsamında, çok kıymetli aşçılarımız, baba ocağı Mengen’e vefa borcunu, yaptıkları MENGEN PİLAVI ile GUİNNESS Rekorlar Kitabına girerek göstermiş oldular.

Farklı bir kategoride yapılmaya çalışılan ikinci rekor denemesinin başarısızlıkla sonuçlanması şahsımı ve camiamızı derinden üzdü. Birbirinden renkli gösteriler ve yarışmalara sahne olan festivalde Manavgat Aşçılar Derneği göstermiş olduğu katılım ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

40 Aşçı tarafından yapılan 4 tonluk pilav için 150 kilo bezelye, 150 kilo et, 500 kilo yağ, 250 kilo mantar, 13 kilo karabiber, 5 kilo yenibahar, 50 kilo tuz ve 1,5 ton pirinç kullanıldı. Rekor pilavımız, dev ocakta yaklaşık 5 saatte pişirilerek hazır hale getirildi.

27-28 Eylül  de  bu yıl 30. su düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve ona bağlı 18 derneğin katılımı ve katkıları ile düzenlendi. Kurulan ilk aşçılık derneği olan Mengen Aşçılık ve Turizm Derneğinin ev sahipliğini yaptığı festival kapsamında çeşitli yarışmalar ve gösteriler yapıldı, söyleşiler düzenlendi.

Bu etkinlikler kapsamında,  mutfak sanatının tüm dallarını içeren yemek pişirme, dekor ve oyma sanatı gibi birçok faaliyet göz doldurdu.  Sayın CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU konuşmasının bitiminden sonra stantları gezerek sevgili meslektaşlarımızla sohbet edip ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.

Bu ve bu gibi festivallerde meslektaşlarımız ile bir araya gelerek hasret gidermenin yanında bilgi alışverişinde bulunur ve birlik beraberlik içinde olmanın mutluluğunu hep beraber yaşarız.

MAD Başkanı olarak, ulaşım konusunda destek olan, çok değerli iş adamı Antalya Halk Ekmek Yönetim Kurulu üyesi Sayın Fatih NÜKTE beyefendiye, İşletme Müdürü Sayın Ayfer BİLGEN Hanım efendiye,  A4 Sebze Meyve A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Abdurrahman YILMAZ’a  ve çok kıymetli ekip arkadaşlarıma, dernek üyelerimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

 

İsmail KARATAŞ

MAD YÖN.KUR.BŞK.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.