Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MAD TURİZM HAFTASI AŞÇILAR BAYRAMINI KUTLUYOR

MAD  TURİZM HAFTASI AŞÇILAR BAYRAMINI KUTLUYOR
16.04.2014
466
A+
A-

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı. Etkinlikler kapsamında, Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) katılımcılara ve turistlere Osmanlı şerbeti ile susamlı lokum ikram etti.

Mad Başkanı İsmail Karataş Konuşmasında Sayın kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım. Manavgat bürokrasisinin değerli temsilcileri, turizme büyük emekler veren Türk mutfak sanatının bugünkü ve gelecekteki şefleri, sevgili Manavgat halkı.

Bir turizm haftası ve aşçılar bayramı etkinliğinde daha bir arada bulunmaktan onur duyuyorum. Bu sebepledir ki aşçılık mesleğine gönül veren siz değerli meslektaşlarımızla ne kadar övünsek azdır. Birlik ve beraberlikler içerisinde bulunduğumuz sürece elimizin altındaki o eşsiz laboratuar bizleri unutulmaz yolculuklara çıkaracağına inancım tamdır.

Dünya mutfaklarının hepsinden daha zengin olan ülkemizde, turizmin bel kemiği konumundaki Türk Gastronomisinin gelişimi için yeni adımların atıldığı günümüzde, gelinen bu noktada daha atılması gereken çok fazla adımın olduğu aşikârdır.

Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak, turizm haftasını aşçılar bayramı olarak seksen bir ilimizde kutlamaya başladık. Bu günden çıkaracağımız en önemli anlam, gastronomi dalı olarak bizlerin Türk turizmine olan katkılarının her geçen gün artacağıdır.

Turizmle iç içe yaşayan, gelen misafirlerin damak ve göz zevkine hitap eden, bu işin bir gönül işi olduğu bilinciyle hareket eden bizler turizmin en önemli neferlerinden biri olduğumuz şüphesizdir. Sevgili gençler artık sizler bu mesleğin birer neferlerisiniz ki bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Eğitimli, kültürlü olarak yetiştiniz ve unutmayın ki disiplinli çalışma anlayışının bugün ve gelecekte sizlere katkısı çok büyük olacaktır.

Araştırmacı olmanız sizlere yeni ufuklar açacaktır. İşte bizler dikmiş olduğumuz fidanların meyvelerini almaya başladık ve daha da alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Ülkemizde gastronominin gelişimi için, konaklama endüstrisine, aşçılarımıza ve gönüllü temsilcilerimize önemli ve etkin görevler düşmektedir. Bu sayede güzide Manavgat’ımız ve de ülkemiz her zaman kazançlı çıkacaktır.

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla bölgemiz, turistler için adeta bir cennet gibidir. Bu sebepledir ki, konuklarımızın memnun ayrılması demek bölgemize daha fazla turistin gelmesi demektir. Bu da bölgemizden başlayarak tüm ülkenin kalkınması anlamına gelir.

Sayın konuklar konuşmama burada son verirken; Turizm Haftası Aşçılar Bayramının başta bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diler saygılar sunarım. Dedi

Etkinlikte aşçılar da ‘Aşçı Andı’nı okuyarak, sezona başladı. Yaklaşık 200 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonu Antalya’ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlıyor. Manavgat bölgesine turist ağırlamaya bağlı yıllık turizmde 3 milyar dolar gelir elde ediyor.

Turizmcilerin yaptığı istatistiki çalışmaya göre bölgeye gelen turistlerin yüzde 55’ini Almanlar, yüzde 24’ünü Ruslar, yüzde 7’sini İngilizler, yüzde 4’ünü Hollandalılar ve diğer milletler oluşturuyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.