Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ, KOZA GIDA İŞBİRLİĞİ

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ, KOZA GIDA İŞBİRLİĞİ
06.01.2017
861
A+
A-

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ, KOZA GIDA İŞBİRLİĞİ

Tafed Üyesi Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) Koza Gıda işbirliği ile Akdeniz Üniversitesi MYO Aşçılık Bölümü Öğrencilerini Uzakdoğu, Meksika ve İtalyan Mutfağından ALAKART Eğitimi verdi.

Tafed Üyesi Manavgat Aşçılar Derneği öncülüğünde düzenlenen ve Koza gıda demo ekibinin hazırladığı yabancı mutfakların farklı lezzetleri Manavgat Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencilerine sunuldu. Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulundu. Organizasyona MYO Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Özcan UTAR ev sahipliği yaptı. MYO eğitim mutfağında öğrencilerin tamamına yakına katılımı ile gerçekleşen tanıtım çok beğeni topladı. Öğrenciler yanı sıra Ustaların da tadımlara ilgi göstermesi dikkat çekti.

Karataş; “Manavgat aşçılar derneği olarak yapmış olduğumuz 2017 yılı eğitimlerinin başlangıcını Koza gıda işbirliği ile start verdik. Genç aşçıların eğitimi için elimizden geleni yapmaktayız. Derneğimizin önceki yıllarda olduğu gibi ilk önceliği eğitim olduğunun altını çizmek isterim. Bu tür eğitimlerin yeni nesil aşçılarımızı gelişimlerini desteklediğini bilmekteyiz. Bu yüzden 2017 yılı içerisinde farklı eğitimleri Manavgat bölgesindeki tüm eğitim ve öğretim merkezlerinde uygulamaya devam edeceğiz.” Dedi.

Konuyla ilgili Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Sert ‘Öncelikle Manavgat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine vermiş oldukları uygulamalı eğitimden dolayı Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı Sayın İsmail Karataş’a, Koza Gıda’ya, Murat Çakmak ve Ramazan Canvurar’a, öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Özcan Utar ve Öğr. Gör. Hasan Fehmi Öz’e teşekkürlerimi sunuyorum. Meslek yüksekokullarının varoluş amacı öğrencileri mesleki bilgi/beceri ile donatmak ve bu amaç doğrultusunda eğitim vermektir. Okulumuzda özellikle aşçılık programı tarafından kalifiye öğrenci yetiştirilmektedir. Bu özelliği sağlamak ve daha nitelikli öğrencileri aranan eleman haline getirebilmek için bölümümüzde az sayıda kontenjanla eğitim verilmektedir. Öğrencilerin nitelik kazanmasında ve kendini geliştirebilmelerinde özellikle sektör üniversite işbirliği çok önemli görülmektedir. Bu tarz etkinliklerle sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin bir araya gelmesi, birbirlerini tanıma imkânı bulmalarına ve öğrencilerin tecrübe kazanmasına olanak sağlanmaktadır. Dünya çapında ödüllü aşçıları merkezinde toplayan Manavgat, aşçılık programı öğrencileri için büyük bir şanstır ve bu şanstan istifade etmeleri için gereken çaba gösterilmektedir ’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.