Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Manavgat Aşçılar Derneği Küçük Adımlar Büyük Hedefler Yemek Yarışması

Manavgat Aşçılar Derneği Küçük Adımlar Büyük Hedefler Yemek Yarışması
20.03.2014
846
A+
A-

 

Şule Muzaffer Büyük Kız Meslek Lisesi’nde Küçük Adımlar Büyük Hedefler Yemek Yarışması

Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik Meslek Lisesi ve Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) işbirliği ile bu yıl 2. düzenlenen Geleneksel ”Küçük Adımlar Büyük Hedefler” Yemek Yarışmasında öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik Meslek Lisesi ve Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) işbirliği ile bu yıl 2. düzenlenen Geleneksel ”Küçük Adımlar Büyük Hedefler” Yemek Yarışmasında öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Yarışmada Özge Şık, Demet Yol ve M.Ali Tekavit adlı öğrencilerden oluşan ekibin yaptığı Pazı Yatağında Levrek 1., Betül Ay, Ayşe Esra Kiraz ve Yusuf Yılmaz’ın Patlıcan Yatağında Bademli Bonfile 2., Sadıkcan Öztürk, Şerife Barut ve Gizem Akdamar´ın Akdeniz´in Efendisi 3. oldu.

Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik Meslek Lisesi ve Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) işbirliği ile bu yıl 2. düzenlenen Geleneksel ”Küçük Adımlar Büyük Hedefler” Yemek Yarışmasında öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel yemekler yarıştı.

Küçük Adımlar Büyük Hedefler” Yemek Yarışması ile ilgili açıklama yapan Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Çataltaş;”Okulumuz ve Manavgat Aşçılar Derneği işbirliği ile 2. Sini düzenlemiş olduğumuz 2. Geleneksel ”Küçük Adımlar Büyük Hedefler” Yemek Yarışmasını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı olarak katıldığı bu yarışmada 3 er kişiden oluşan 6 Grup oluştu. Manavgat Aşçılar Derneği Değerli Başkanı İsmail Karataş ve toplam 5 üyeden jüri yarışmayı değişik kriterlerden değerlendirdi. Ve yarışmada dereceye girenleri jüri üyelerimiz belirlediler.

Ben okulumuzun Turizm sektörüne bu yıl 256 öğrenci kazandırmaktan onur ve gurur duyduğumuzu ve sektörün ihtiyacı olan işgücünü yetiştiren Yiyecek İçecek, Konaklama alanı, değerli öğretmenlerimizi Murat Büzrüç nezaretinde bu yarışmayı organize etmelerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü çok büyük mütevazilik örneği gösteren sayın İsmail Karata´a, Bu genç insanlara bütün işlerini bir tarafa bırakıp destek olan, yarışmamıza destek olan, iyi meslek insanları yetiştirmek adına yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ise “Manavgat Aşçılar Derneği olarak bizlerde eğitime gönül vermiş insanlarız. Okulda 2. si yapılan böyle güzel bir yarışmada yarının gastronomi dalında görev alacak öğrencilerimizi yarıştırmaktan çok büyük gurur duydum.

Geçen yıl 1. sini düzenlediğimiz yarışmanın bu yıl üzerine bir kat daha artırarak daha güzel bir yarışmanın ortaya çıktığının farkındayız, Her zaman böyle bir eğitim konusunda bilgi ve becerilerimizi paylaşımımızda derneğimizin açık olduğunu ifade etmek isterim. Bizler böyle bir katkıyı sağlamasak  nasıl mutfak kültürümüzün tanıtımını yaparız.. Bu yıl ki yarışmada okul müdürümüz Sayın Emine çataltaş hanım efendiye olmak üzere diğer hocaların gayret ve özverili bir şekilde öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirdikleri için teşekkür ederim.  Yemekler bir hayli güzel, Sanki profesyonel yemek hazırlama düzeninde olmuş. Beni çok onurlandırdı, gururlandırdı. Biz burada yarışmayı puanlama kriterlerimiz 100 puan üzerinden değerlendirme yaptık. Bunlar;” Hijyen, Sunum, lezzet, yaratıcılık ve görsellik olmak üzere bu kıstaslara göre değerlendirdik. Büyük yarışmalarda olduğu gibi yarışma kriterleri uyguladık. Bu gün yarışma da çocukların gözlerinde ki ışığı görmem beni çok mutlu ediyor. Biz Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak her zaman bu tür organizasyonlarda desteğe varız. Destekleyeceğiz de” diye konuştu.

Yarışmada; Özge Şık, Demet Yol ve M.Ali Tekavit adlı öğrencilerden oluşan ekibin yaptığı Pazı Yatağında Levrek isimli yemek Birinci oldu. Betül Ay, Ayşe Esra Kiraz ve Yusuf Yılmaz hazırladığı Patlıcan Yatağında Bademli Bonfile İkinci olurken, Sadıkcan Öztürk, Şerife Barut ve Gizem Akdamar´ın yarışma tabağı Akdeniz´in Efendisi adlı yemek Üçüncülüğü elde etti. Yarışmada dereceye giren takımlara plaket, öğrencilere madalya ve tüm katılan ekiplere İsmail Karataş´ın 7 Artı 7 Lezzetler adlı kitabı kendisi tarafından hediye edildi. Dereceye girenlere ödülleri Jüri üyeleri tarafından verildi. Programda Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Çataltaş tarafından jüri üyelerine plaket takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.