Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ (MAD) GELECEĞİN ŞEFLERİ İLE BULUŞTU

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ (MAD) GELECEĞİN ŞEFLERİ İLE BULUŞTU
02.03.2016
738
A+
A-

MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ (MAD) GELECEĞİN ŞEFLERİ İLE BULUŞTU

 

Manavgat Aşçılar Derneği yönetim kurulu başkanı İsmail KARATAŞ ve yönetim kurulu üyelerinden Chef  Doğan ÇOLAK, Chef  Ali CİNER ve ASSİST Danışmanlık’ta İşletme Sahibi gıda mühendisi Alper DEVECİ ile Ilıca Hacı Nazmiye – Hacı Mehmet Tümbül Turizm Eğitim Merkezini ziyaret ettiler.

Söyleşinin açılışında Kurum Müdürü Oğuz CEYLAN, değerli şeflerimizin tecrübelerini kursiyerlerimizle paylaşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İsmail KARATAŞ, biri Turem aşçı yardımcılığı diğeri İş-Kur “UMEM BECERİ 10” Projesi kapsamında oluşturulan aşçı yardımcılığı sınıfları olmak üzere toplamda 50 kursiyerin eğitim gördüğü böylesine güzide bir kurumda bulunmaktan onur duyduğunu belirtti. Mad Başkanı İsmail KARATAŞ, mesleğe çok küçük yaşlarda başladığını, çok çalıştığını çok emekler vererek bu günlere geldiğini belirterek konuşmasına başladı. Tecrübeli şef, aşçılığın meşakkatli ama bir o kadar da zevkli bir meslek olduğunu söyledi. İşin temelinde sevgi ve özverinin yattığını belirtti. Mutfak ortamında şeflere, ustalara ve diğer üstlere karşı tutum ve davranışın çok önemli olduğunu söyledi. Tecrübenin kolay kazanılmadığını çok emek vermek gerektiğini belirtti. Günümüzde aşçılığın çok popüler bir meslek olduğunu ve bunu kursiyerlerin iyi değerlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Gıda mühendisi Alper DEVECİ ise; Yapılan yemeğin görsel veya lezzet açısından ne kadar güzel olursa olsun bir mutfağın hijyen koşullarının kötü olması tüm bu güzellikleri yok ettiğini en önemlisi insan sağlığını tehlikeye düşürdüğünü söyledi.

Chef Doğan ÇOLAK 13 yaşında bu mesleğe başladığını ve bu günlere gelebilmek için çok emek verdiğini belirtti. Kursiyerlere mutlaka hedefleri olması gerektiğini, hedef olmadan meslekte başarılı olunamayacağını ve bir yerlere gelmenin çok zor gerçekleşeceğini söyledi.

Chef Ali CİNER de, diğer ustalarda olduğu gibi kendisinin de bu mesleğe çocuk yaşta başladığını söyledi. Kursiyerlere daima zirveyi hedeflemelerini ve bunun için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Mad Başkanı İsmail KARATAŞ söyleşinin sonunda böylesine güzel bir kurumda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İleriki günlerde kuruma tekrar gelmek istediklerini, gelirken de beraberinde kursiyerlere dağıtmak üzere yazmış olduğu yemek kitaplarından getireceğini söyledi. Bir daha ki gelişlerinde kursiyerlerle daha uzun zaman geçirerek onlara hem mesleki yönden ışık tutma hem de kurumda ses getirecek güzel projeler üzerinde konuşma fırsatı olacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.