MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ {MAD} YÖNETİMİ DERSU BALIK ÜRETİMİNİ GEZDİLER
MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ {MAD} YÖNETİMİ DERSU BALIK ÜRETİMİNİ GEZDİLER
Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) Başkanı İsmail Karataş ve Başkan Yardımcısı Doğan Çolak, DERSU Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keçer ile birlikte Dersu Balık Üretim Tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundular.
Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) Başkanı İsmail Karataş; “2016 Turizm sezonunun sıkıntılı bir dönemden geçtiğini herkes bilmekte. Ümit ediyoruz ki, 2017 Turizm sezonu, gelirini turizmden karşılayan Turizm çalışanları olarak ümitliyiz, ne varki küçülmek yerine kalifiye elamanların sektörden uzaklaştırılması çok üzücü oluyor” dedi.
DERSU Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keçer; “Modern makine ve ekipmanlarla donatılmış ve oldukça hijyenik şartlarda üretim yapan Dersu Balık İşleme Fabrikası gerekli başvurulardan sonra 2009 yılında AB üyesi ülkelere ihracat iznini almış ve ihracat faaliyetlerine de başlamıştır.
Dersu Balık İşleme Fabrikası 1500 ton / yıl taze balık ve 384 ton füme balık işleme kapasitesine sahiptir. Dondurulmuş Ürün Depolarında bin ton ürün depolanabilmektedir.
Yetiştiricilik tesislerinden ve avcılık gemilerinden getirtilen ürünler müşteri taleplerine bağlı olarak ya taze soğutulmuş olarak paketlenip sevk edilir ya da işlenerek taze temizlenmiş, fileto veya dondurulmuş olarak sevk edilir.
Denizlerimizden avcılık yoluyla elde edilen karides, midye, ahtapot, kalamar, sübye, ıstakoz gibi su ürünleri de işlenerek müşteri taleplerine göre taze veya dondurulmuş olarak sevk edilmektedir.
Dersu Balık İşleme Fabrikası bünyesindeki Smokehouse bölümünde ise başta füme ürünler olmak üzere marinatlar, karışık deniz mahsulleri salataları, soslu ürünler, kurutulmuş ürünler, balık pastırması, karpaçyo vb. ürünler üretilmektedir.
Müşteri memnuniyeti ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü olumsuzluğa sıfır tolerans ilkesiyle çalışan Dersu Balık İşleme Fabrikası’nda üretilen tüm ürünlerde, doğadan sofraya gıda güvenliğinin tam olarak sağlandığı an be an kayıt altına almaktadır. Bunu da halen uygulanmakta olan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’yle gerçekleştirmektedir” dedi.