Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Manavgat Aşçılar Derneği Öğrencilere Eğitim semineri Verdi

21.01.2013
592
A+
A-

              Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden bir kısmı ile Fethi Yılmaz Sezer Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde seminer verdi. Yiyecek içecek bölümü öğrencilerine mesleki deneyimlerini anlatan Chefleri, Öğrenciler can kulağı ile dinledi.


            Seminere Başkan İsmail Karataş yanı sıra Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Ali Kızıcık, Mustafa Erol, Suat Tur, Kudret Dırbalı, Hikmet Tokgöz ve Adil Karasoy da iştirak etti.Seminerin ana başlığı; “Yemek kültürümüzü yaşatmak istiyorsak, mutfağımıza sahip çıkalım” idi. Seminerde Chefler sırası ile Öğrencilere mutfak deneyimlerini paylaşarak, mesleğin saygınlığının yanı sıra örnek olmaları konusunda uyardılar.Bununla birlikte okul ve otel arasında bağlantı kurduklarında daha başarılı olabileceklerini aktardılar.
Genç yaşta ne kadar çok çalışırlarsa ileriki iş hayatlarındaki başarılarının ölçüsü o denli yüksek olacağı vurgusu yaptılar.
Okullu olmanın verdiği avantaj ile mesleğinde yükselmenin kolay olacağı, ama önemli olanın yeterli tecrübeye sahip olarak o yerde kalmaya başarmak olduğunu ifade ettiler.Bunun ancak yükselirken çok çalışarak iyi işler yapmak ve altını doldurmaktan geçtiğini belirttiler.Seminer den sonra soru cevap bölümünde öğrencilerin cheflere adeta soru bombardımanına tutması, mesleki eğitimlerini ne kadar ciddiye aldıklarının göstergesi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.