MANAVGAT AŞÇILAR DERNEĞİ’NDEN MYO ÖĞRENCİLERİNE PASTACILIK EĞİTİMİ
MAD ve Sudem Pastacılık Ürünleri tarafından MYO Öğrencilerine Pandispanya, Browni, Cheese Cake, Yaş Pasta ve Çikolata Dekoru hazırlanması konusunda uygulamalı eğitim verildi.
Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ve Sudem Pastacılık Ürünleri Demo Ustası Atakan Cansız tarafından Manavgat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerine pandispanya, browni, cheese cake, yaş pasta ve çikolata dekoru hazırlanması konusunda uygulamalı eğitim verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, yararlı bir çalışma yapıldığına dikkat çekerek “Manavgat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine vermiş oldukları uygulamalı eğitimden dolayı Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı Sayın İsmail Karataş’a, Sudem Pastacılık Ürünleri Şirketi’ne, öğretim elemanlarımız Öğretim Görevlisi Özcan Utar ve Hamza Yalçın’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kısa adı MAD olan Manavgat aşçılar Derneği ve TAFED Başkan yardımcısı İsmail Karataş; Manavgat Aşçılar Derneği olarak Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileriyle bir eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek “İlerleyen zamanlarda dernek olarak bu tür çalışmalara daha fazla ağırlık vereceğiz. Manavgat Aşçılar derneği olarak bilgi ve becerilerimizi gerek Üniversite gerekse Aşçılık bölümü bulunan diğer okullarımız bünyesindeki öğrencilerimizle paylaşmak istiyoruz. Öğrencilerimiz bizim için yarının istikbalidir. Onlar Türk Turizminin ve Gastronominin geleceğidir. Onlarla çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bugün bizden öğrendiklerini gelecekte mesleğe yeni başlayan kardeşlerimize aktarmaları en önemli dileğimizdir. Bizlere bugün burada öğrencilerimizle buluşma ve bilgilerimizi paylaşma imkanı sunan başta Okul Müdürümüz Hacer hanım olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(HABER-ARİF KAPLAN)