Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen Aşçılık Öğrencilerine Bıçakla İlgili Seminer Verildi

Mengen Aşçılık Öğrencilerine Bıçakla İlgili Seminer Verildi
17.01.2021
460
A+
A-

Tankut Paçacı, Mengen Aşçılık öğrencilerine zoom üzerinden bıçakla ilgili seminer verdi.



Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Nihal Kemer’in zoom üzerinden koordinatörlüğünün yaptığı seminere: Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, Pirge bıçak markası temsilcisi Tankut Paçacı, Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan, Yöremin Yemeği Annemin Emeği proje ekibi ve 100 kişi katıldı.

 

14 Ocak Perşembe akşamı saat 21.00’de online olarak zoom üzerinden gerçekleştirilen ve 5 öğrenciye soru cevap ile şef bıçağı verildi. Seminerde öğrencilere; bıçak tipleri, bıçağın anatomisi, bıçak kullanma teknikleri ve bakımı, profesyonel mutfak bıçakları, bıçak seçimindeki önemli faktörler, uluslararası doğrama teknikleri, Haccp gıda yönetmeliğine uygun renk kodlamaları, pasta ve ekmekçilik alanlarında kullanılan ekipmanlarla ilgili bilgiler verildi.

Haber: Fatma Marmara
Kaynak: Bolu Takip

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.