Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen de Geçmişten Günümüze Gastronomi Eğitimi Paneli

Mengen de Geçmişten Günümüze Gastronomi Eğitimi Paneli
03.05.2015
1.184
A+
A-

Mengen Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği’nin düzenlediği 1. Ulusal Aşçılık Kampı etkinlikleri 1 haftadan bu yana devam ediyor. Ülkemizden 35 Üniversite’nin Eğitim Öğretim Görevlileri ve öğrencilerinin katılımı ile Mengen Aşçılık Okulu Mezunu şeflerin verdikleri Mutfak Eğitimi derslerinin son gününde Aşçılık Lisesi salonunda “Geçmişten Günümüze Gastronomi Eğitimi” Paneli düzenlendi.

Moderatörlüğünü Osmanlı Mutfağı Araştırmacısı Şef Vedat Başaran’ın yaptığı panelde AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Öztiryakiler Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki, Aşçılık Okulu ilk öğretmenlerinden ve Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hafize Özbudun, Food in Life Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Aşçılık Okulu ilk mezunlarından ve Fish of North Restaurant işletmecisi Şef Gürsel Keleş konuşmacı olarak yerlerini aldılar.

Panele Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nihal Doğan, Mengen Milli Eğitim Müdürü Reşat Asrak, Radyo Programcısı ve Komedyen Yavuz Seçkin, Öğretim Görevlileri, misafir öğrenciler, Aşçılık Okulu mezunları ve halk katıldı.

Panelde Vedat Başaran “Türk Tarihi’nde Aşçılık Eğitimi, Usta – Çırak İlişkisi”, Prof.Dr.Hayri Coşkun “Üniversitelerdeki Gastronomi Eğitimi Bölümlerinin Artması ve Nedenleri”, Tahsin Öztiryaki “Geçmişten Günümüze Mutfak Teknolojilerindeki Gelişmeler ve Aşçılık Eğitimine Etkisi”, Hafize Özbudun “Gastronomi ve Aşçılık Bölümlerindeki Eğitim ve Eğitmen Sorunları”, Gökmen Sözen “Medya Gözü ile Aşçılık Eğitim Seviyesinin Yükselmesinin Sektöre Etkileri”, Gürsel Keleş “Mengen’in ve Aşçılık Lisesi’nin Türk Aşçılık Eğitimindeki Önemi” konularını işlediler. Konuşmacıların konularının ardından Soru-Cevap bölümü ile tamamlandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.