Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MENGEN “IV. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI”BAŞLADI

MENGEN “IV. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI”BAŞLADI
23.04.2018
596
A+
A-

“IV. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI”

KAMP ATEŞİ YAKILARAK BAŞLADI

Gastronomi camiasının merakla beklediği “Ulusal Aşçılık Kampı” kamp ateşi yakılarak başladı…

22 – 29 Nisan tarihleri arasında dördüncüsünün yapılacağı Ulusal Aşçılık Kampı yakılan kamp ateşiyle başladı.

Kamp ateşi 22 Nisan Pazar günü Mengen protokolü ve AŞOMDER (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) yetkililerinin açılış konuşmasının ve oryantasyonun ardından saat 18.00’de yakıldı.

Organizasyonunu AŞOMDER’in üstlendiği kampa özel olarak kurulan mutfaklarda verilecek eğitimler, kamp boyunca her gün sabahtan akşama kadar sürecek. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 56 üniversitenin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında okuyan öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımı ile yapılacak kampta ayrıca seminerler, tadımlar, sohbetler ve bir çalıştay gerçekleşecek. Katılımcılar, Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Ülkenin en saygın otel ve restoranlarında mesleğini icra eden, kendi restoranını işleten ya da akademisyen olarak meslek hayatına devam eden AŞOMDER üyelerinin vereceği eğitimler aracılığı ile katılımcıların vizyonlarının ve mesleki yeterliliklerinin arttırılması hedefleniyor.

Yeme içme sektöründe hizmet veren Türkiye’nin önde gelen firmalarının da destek verdiği organizasyona Mengen dışından davet edilen katılımcıların konaklama ve yeme-içme ihtiyaçları AŞOMDER ve proje ortakları tarafından karşılanacak.

Endüstriyel mutfak ana destekçisinin Öztiryakiler A.Ş. olduğu kampın ana gıda destekçileri Pınar, Ekol Food, Üçelli Et ve Güneyler Tarım olurken eğitim destekçiliğini; Hilton İstanbul Bomonti, Porland, Hünkar Bakliyat, Unilever Food Solutions, Barilla, Gedik Piliç İstanbul Gıda ve Uno üstlenecek.

Metro Toptancı Market, Marmara Su Ürünleri, Vizyon Gıda, Bekir Hoca, Berrak Gıda, Katsan Ovalette, Lipton, Algida, Wood in Food, Hazz Macaron, 4S Flika Sigorta, Alikar Soğutma ve Çerez Pazarı kampın ürün destekçileri olurken, Coca Cola geçtiğimiz sene olduğu

gibi bu sene de içecek destekçiliğini üstlenecek. Profesyonel temizlik ve hijyen destekçisi WinterHalter olurken üniforma destekçisi ise White Uniform olacak.

Sektörel medya destekçisinin Food in Life dergisi olduğu etkinliğe Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi ve Öztiryakiler A.Ş. proje ortağı olarak destek verecek. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri ise AŞOMDER ile destekçiler tarafından karşılanacak.

Bu yıl kamp bünyesinde önceki yıllardan farklı olarak çalıştay yapılacak. Kampta ayrıca; yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirilecek.

Kamp hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.ascilikkampi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

AŞOMDER Hakkında

Türkiye’nin 1985’te eğitim vermeye başlayan ilk ve tek aşçılık okulu Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi 1992 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bu tarihten itibaren Türkiye’de Aşçılık sektörüne yön vermeye başlayan okulumuz ilerleyen yıllarda sektörün önde gelen kurumu haline gelmiştir. Yiyecek-içecek sektörü dünyada ve Türkiye’de hızla gelişip, ekonomik ve kültürel anlamda dünya üzerindeki önemini artırırken, hızla büyüyen yiyecek içecek sektörünün gelişimine ve güncel uygulamalara uyum sağlamayı başaran Mengen Aşçılık Okulu, sektörün dinamizmine ayak uydurarak hızla gelişmiştir.

Mengen Aşçılık Okulu, öğrencilerine sorumluluk alma ve girişimcilik konularında gereken öz güven temelini sağlamış, bunun sonucunda da dünya çapında aşçılık mesleğinin temsilcisi olan başarılı bireyler yetiştirmiştir. Türkiye’de yiyecek içecek sektöründe çok önemli bir konuma sahip olan Mengen Aşçılık Lisesi mezunları, gelişen sektörde daha güçlü, daha organize ve daha faydalı olabilmek adına 2007 yılında Mengen Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği’ni kurmuş ve Mengen Aşçılık Lisesi mezunlarını tek bir çatı altında toplamıştır. Derneğin kısa adı AŞOMDER olup derneğin genel merkezi İstanbul’da yer almaktadır.

AŞOMDER 2700’den fazla mezun üyesi ile yürüttüğü ve gönüllü destek sağladığı sosyal sorumluluk projelerinde rol alarak aşçılık mesleği alanında sivil toplum faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. AŞOMDER’in gerçekleştirdiği en büyük ve en önemli organizasyon, ilkinin 2015 yılında düzenlendiği

“Ulusal Aşçılık Kampı”dır. Derneğin bünyesinde geliştirilmiş olan ve derneğin yürütücü rolünü üstlendiği organizasyonun her sene etki alanını ve katılımcı sayısını genişleterek geleneksel hale getirilmesi hedeflenmektedir.

AŞOMDER; dâhil olduğu sorumluluk faaliyetleriyle toplum içindeki karşılıklı etkileşim sürecinde bireylerin edindikleri hoşgörü, ılımlılık, uzlaşma, kamusal tartışma pratiği, gönüllülük, muhalif düşüncelere saygı gibi demokratik tutumların ve kültürü geliştireceğine ve topluma yayılacağına inanmaktadır. Bu nedenden dolayı AŞOMDER, sürdürülebilir etkiler yaratmak için katkıda bulunduğu projelerin uzun soluklu olmalarına ve toplumsal anlamda fayda üretmelerine dikkat etmektedir. Ulusal Aşçılık Kampı, AŞOMDER’in değerlerini ve vizyonunu yansıttığı en güzel örnek olarak ortaya çıkmaktadır

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.