Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’de eTwinning Projesi Başlıyor – “Yöremin Emeği Annemin Emeği”

Mengen’de eTwinning Projesi Başlıyor – “Yöremin Emeği Annemin Emeği”
04.10.2020
723
A+
A-

İlçemizde Eğitim Anlamında Önemli Bir Proje Başlıyor

 

Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Nihal KEMER’in kuruculuğunu, Sakarya Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Ali TOSUN’un kurucu ortaklığını yaptığı Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Rize illerimizden toplam 10 öğretmen ve 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması, fotoğraflanması, hikâyesi olanların yazılması, kayıt altına alınması, tanıtılması ve bu yemekleri öncelikli olarak öğrenci ve ailesinin evde yapması daha sonra öğrenci tarafından mutfak ortamında diğer öğrencilere aktarımının yapılması, belirlenen bu yemeklerin kitap haline getirilmesi gibi hedefleri bulunan ” YÖREMİN YEMEĞİ ANNEMİN EMEĞİ” isimli eTWİNNİNG PROJESİ Ekim ayında başlıyor.

PROJEYE YILDIZ İSİMLER DESTEK VERİYOR

“Tek Kişilik Ordu ‘’lakabıyla ilerlemiş yaşına rağmen Türk Mutfağını ülke içinde ve dışında tanıtmayı bırakmayan ve Ülkemizin mutfağına sahip çıkalım kendi kültürümüzü yaşatalım düşüncesiyle eğitimlere devam eden Eğitmen Chef Mahmut DOLMACI, bölgelerimizin yemeklerini araştıran kendisi birçok kitapla Türk mutfağını tanıtmış olmasına  rağmen böyle bir proje için halen heyecanını gizleyemeyen Kültür Elçisi Nevin HALICI, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olan yöresel yemeklerimizin hikayelerini akıcı anlatımıyla bizlere yansıtan birçok dergi ve makalede yazısı yayınlanan Selma ATABEY.

Mengen Aşçılar Mesleki ve Anadolu Lisesi öğretmeni Nihal KEMER, Abdurrahman ELARSLAN, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih CELEPCİ Mengen Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ’ı ziyaret ederek  Proje ile ilgili bilgi verdi.

Büyükkılıç, projenin heyecanının kendisine yansıdığını ve her türlü desteği verebileceğini söyleyerek bu projede emeği geçen katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.