Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’li Şef Tevfik Alparslan ile geleneksel lezzetlere özel dokunuşlar

Mengen’li Şef Tevfik Alparslan ile geleneksel lezzetlere özel dokunuşlar
16.01.2017
1.373
A+
A-

Şef Tevfik Alparslan ile geleneksel lezzetlere özel dokunuşlar


Uzun süre yurt dışında önemli şeflerle çalışan ve birçok uluslararası ödüle sahip olan Executive Chef Tevfik Alparslan, 7 yıldır tüm birikim ve tecrübesini İstanbul Desert Group Topaz Restoran’da yenilenen menüsüyle misafirlerine sunuyor.
New York’da bir Türk aşçı olarak ilk defa fine dining bir restoranda 1 yıl süre ile başarıyla görev alan ve dünyanın en tirajlı ve en önemli gazetesi olan New York Times’ da ismine yer verilen başarılı şef Alparslan, görev aldığı her mutfakta oldukça farklı ve derin araştırmalar yapmış. 7 yıl görev yaptığı İstanbul Reina’dan gelen bir teklif üzerine New York Manhattan The Park Tower Savarona’ya transer olan şef, bu başarılarını Journal dergisinde dünyanın dev şefleri arasına girerek ve 2 yıldıza laik görülerek devam ettirmiş. “Bizim hem geleneksel yemeklerimize sahip çıkan, hem de modern yemekleri yorumlayan bir tarafımız var” diyen şef Alparslan, birbirine uyumlu lezzetleri ve çıtası sürekli yükselerek değişen menüleriyle misafirlerine unutamayacakları lezzet deneyimleri sunuyor.

“Türkiye’de ender görünen bir menüye sahibiz”
Topaz fine-dining konsepti ile Türkiye’de ender görülen bir menüye sahip olduklarını söyleyen Tevfik Alparslan, menüleri için; “Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerini güncel imkanlarımızı kullanarak günümüze taşımak istedik. Sunumları modernize ederken porsiyonları küçülterek günümüze uyarladık” diyor. Ana menülerin iki ayda bir değiştiğini söyleyen şef, yaz ve kış menülerinin mevsimine göre ürünler ile hazırlandığına da dikkat çekiyor. Yenilenen menü içerisinde Ege ızgara fener balığı’ndan Saray usulü dana etli piruhi’ye tatlılardan ise Topaz sakızlı ‘Antep ‘fıstıklı pirinç helvası’ndan Bolu cevizli balkabağı bordür’e kadar şefin kendine özgü dokunuşların bulunduğu lezzetler yer alıyor.

Tarladan Topaz mutfağına
Menüleri hazırlarken “Tarladan Topaz mutfağına” sloganına uygun olarak mevsiminde ve yöresel ürünler ile başlamaya dikkat ettiklerini belirten başarılı şef, soğuk ve sıcak başlangıçlardan ana yemekler ve tatlılara kadar lezzet, uyum ve balansa çok önem verdiklerini vurguluyor ve şöyle devam ediyor: “Bizim ayrıca coğrafi işaretli bir ürün takvimimiz var. Dolayısıyla mevsime göre her ay bir ürünümüzü ön plana çıkarıyoruz.”
“Yemek yapmak zor bir sanat işidir”
İlk günkü heyecan ve tutku ile Topaz restoranda çalıştığını belirten şef; “Yemek yapmak çok zevkli ve o kadar da zor bir sanat işidir. Ona sevginizle birlikte ruhunuzu da katmalısınız” diyor ve ekliyor: “Burada özellikle Anadolu modern ve yenilikçi lezzetleri uygularken bir çok farklı tekniklerini keşfederek inanılmaz bir keyif alıyorum.”
Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.