Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mutfağın yıldız isimleri Trakya Yemekleri Festivali’nde buluştu

Mutfağın yıldız isimleri Trakya Yemekleri Festivali’nde buluştu
25.07.2015
655
A+
A-

Trakya yöresine özgü geleneksel lezzetleri ortaya çıkarmak, yöresel yemek kültürünü koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak ve gastronomi turizminde Edirne’nin rekabet gücünü artırmak amacıyla bu yıl 24’ncüsü düzenlenen Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması Lalezar Tesisleri’nde gerçekleşti. Tatlılarda; Sepet Hurması ile Yücel Ören, Hamur İşleri’nde Köbete ile Aynur Taş, Etlilerde Kuzuetli Arpacık Soğan Yemeği ile Sevinç Sert birinci oldu. Birincilere ödüllerini Vali Dursun Ali Şahin takdim etti. Hamur İşleri’nde yarışmaya katılan 78 yaşındaki Kandilli Mantısı için 434 puan alan Şekibe Karadağ ikinci oldu ve adeta gençlere taş çıkardı.
Her yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması’nın 24’ncüsü Meriç Nehri kıyısında yer alan Lalezar Tesisleri’nde yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 24’ncü düzenlenen Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması; Hamurişleri, Tatlılar ve Etliler olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Hamur İşleri’nde 31, Tatlılarda 33, Etlilerde 21 olmak üzere toplam 85 lezzet yarıştı. Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Trakya Birlik, Trakya Un Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin destek verdiği yarışmanın jüri üyeliğini de şu isimler yaptı: Profesyonel Gastronomi Danışmanı Vedat Başaran jüri başkanlığını yürütürken, tatlılarda; Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Önder Yücel, Avrupa Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Üyesi Gazeteci Sevcan Kalıpçinden Elmacı, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Gazeteci Orhan Doğan, Wyndham Grand Levent İstanbul Pastry Chef-Ödüllü Pasta Şefi Serkan Bozkurt, Marriiott Otel Şişli Pastry Chef Ödüllü Pasta Şefi Ercan Egi, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ulviye Gür. Hamur İşleri’nde; 1991 – 1992 -1993 Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu, Foodinlife Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Bta Catering İstanbul Atatürk Havalimanı İşletmeleri Mutfak Şefi, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kara, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Galata Restaurantları Genel Müdürü Adnan Öztürk. Etlilerde; Türk Mutfağı Araştırmacısı, Mutfak Şefi, İşletmeci, Gurme, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı, Sheraton Ankara Mutfak Şefi Zeki Açıköz, Mutfak Kültürü Araştırmacısı Müşerref Gizerler, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı, Radisson Blu Hotel Asia Mutfak Şefi Gökhan Tufan, Aşçılar Derneği Başkanı, Radisson Blu Şişli Hotel Mutfak Şefi Fikret Özdemir.

Yarışmanın galipleri
Tatlılarda; 565 puan alarak Sepet Hurması ile Yücel Ören birinci, 530 puan alarak Safranlı İrmik tatlısıyla Birgül Ecer ikinci, 500 puan alarak Dilber Dudağı ile Aslı Karadağ üçüncü oldu. Hamur işlerinde; 544 puan alarak Köbete ile Aynur Taş birinci, 434 puan alarak Kandilli Mantı ile Şekibe Karadağ ikinci, 423 puan alarak Kandilli Köy Mantısı ile Zeynep Çorbacı üçüncülüğü elde etti. Etlillerde; 451 puan alarak Kuzuetli Arpacık Soğan Yemeği ile Sevinç Sert birinci, 451 puan alarak Ekşili Köfte ile Hikmet Çardaklı ikinci, 435 puan alarak Karnıyarık yemeği ile Gülay Darcanlı üçüncü oldu. İlk üç dereceye girenlere çeyrek altın ve kepçe plaketi, her katılımcıya gıda paketi ile 1991 – 1992 – 1993 yılı Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu’nun armağanları verildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin jüri üyelerine plaket ve birincilik ödüllerini, AK

Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ikincilik ödüllerini, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da üçüncülük ödüllerini takdim etti.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.