Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Organik tarım başladı

Organik tarım başladı
22.09.2022
552
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın finansal desteği ile uygulamaya konulan ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Ahududu, Aronya ve Böğürtlen bahçelerinde organik tarıma başlandı.


Kontrol ve Sertifikasyon Firması tarafından ön kontrol ve numune alma işlemleri yapılarak belirlenen 16 üretici ile bahçe tespit çalışmalarının ardından proje uygulamasına hak kazanan üreticilerle eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılarak bundan sonra izlenecek süreç ayrıntılarıyla anlatıldı. Elde edilecek organik ürünlerin nasıl değerlendirileceği ve yapılabilecek organizasyonlar değerlendirildi.

ÜRETİCİLER DESTEĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş ve Şube Müdürü Çağrı Civan’ın da katıldığı toplantıda üreticiler tarafından, diğer meyve türlerinin de proje kapsamına alınarak ileriki yıllarda projenin ve desteğin devam ettirilmesi talep edildi.

TAŞ; “ÜRETİCİLERİMİZE ÖNEMLİ BİR GİRDİ SAĞLAYACAKTIR”

Toplantı sonunda konuşan İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş; “Proje ile ilimizdeki ormanlık alanlar içerisinde kalmış küçük izole alanların en iyi şekilde değerlendirilmesi, insan ve çevre sağlığının en üst derecede korunması, modern ve yüksek karlılığı olan üretim yöntemlerinin yaygınlaştırılması gibi amaçlarla ortaya koyduğumuz projenin ilimize ve ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki nispeten düşük bir finansmanla başlattığımız bu organik tarım kıvılcımı gelişerek devam eder ve ilimiz organik meyveciliğin merkezi olur. Organik Üretim İlimiz üretimine önemli bir ivme katmanın yanında katma değeri yüksek oluşuyla da üreticilerimize önemli bir girdi sağlayacaktır. Üreten Türkiye’mizin üreten şehri Bolu’muza ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

ORGANİK DİYE SATILAN HER ÜRÜN ORGANİK DEĞİL

Kontrol ve Sertifikasyon Firma Yetkilisi Alper Şişman; pazarlarda ve çevrede organik adı altında satılan her ürünün organik olmadığını, organik üretimin kontrol ve sertifika süreçlerine tabi olduğunu, ayrıca Bolu’da başlatılan organik üretim sürecinin başarısına olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Kaynak: www.boluhavadis.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.