Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Doğal Yetiştirilmiş Besili Kaz Satışları Devam Ediyor

Doğal Yetiştirilmiş Besili Kaz Satışları Devam Ediyor
20.01.2022
3.520
A+
A-

Köy usulü açık alanda yetiştirilen kazlarımız, mısır ve buğday vb. ürünlerle beslenmektedir.


Açık havada gezerek günlük besinlerini alan kazlar, daha leziz ve doğal bir tat sunuyorlar.

Son yıllarda sağlıklı ve doğal besin arayışına girenler için özel olarak köy usulü kaz yetiştiriyoruz.

Geleneksel lezzeti arayanlara özel olarak sunulan kazlar, tat ve doğallığını kaybetmemesi için, tek tek elle
islami usullere göre kesilip, köy usulü kuru yolum sistemi tüylerinden arındırıldıktan sonra siz değerli
müşterilerimize sunulmaktadır.

Not: İsteğe göre canlı veya kesilmiş olarak satılmaktadır.

Kg fiyatı: 90 TL

İTİMAT KASABI

Şenol VARLIK: 0 535 985 18 01



Kaz Etinin Faydaları

Yüksek proteine sahip kaz, etinin ve yağının insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. B12 eksikliğinden günlük protein ihtiyacına kadar karşılayan kaz eti, yaşlanmayı geciktirir. Saç dökülmesi içinde olmazsa olmaz besinlerin arasında yer alır. Yağı çıkartılıp eklem ağrılarında kullanılır. Peki Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz yağı ne işe yarar ve faydası var mıdır?

 

Ördek ailesine ait olan kaz, ördeğe oranla daha iridir. Erkek ve dişisi de aynı büyüklük ve genişliktedir. Ördek ailesine ait olmasına rağmen onlar gibi beslenmezler. Doğu Anadolu Bölgesinde yaygındır. Soğuk havaları seven bu hayvanların etini de lezzetli yapan iklim koşullarına göre vücutlarında biriktirdikleri faydalı yağdır. Otla beslenen kazlardan bazıları yumuşak böcek, solucan gibi hayvanları da tüketir. Gagaları oldukça güçlüdür. Bu da düşmanlarına karşı kullandıkları ilk silahtır. İkincisi ise kanatlarıdır. Sinirli anlarında boyunlarındaki tüyler kabartır ve korna sesine benzer sesler çıkartır. Genellikle göl kenarlarında yuva yaparak burada yumurtlayan kazlar, iki ay sonra yavruları yumurtadan çıkar. Yüksek oranda protein içerdiklerinden 50 gramı bile vücudu güçlendirir. Yağ oranı fazladır. Ancak yağı oldukça faydalıdır. Yörede pişirildiğinde ek yağ kullanılmaz. Kaz etinin lezzeti kendi yağında pişmesindedir. Vücudun ihtiyacı olan A vitaminini tek başına karşılayan güçlü bir ettir.

KAZ ETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

 Vücudun deforme olmuş hücrelerini iyileştirir. Yeni hücre dokularını artırarak genç hücre sayısını çoğaltır. Ayrıca içerdiği protein vücuttaki oksijen miktarını dengeler.

 Doymamış yağ bakımından zengin olan kaz eti kötü kolesterolün düşürülmesini sağlar. İstenilen düzeye gelen kolesterol damar ve kalp hastalıklarının yaşanmasını önler.

 İçerdiği e vitamini, selenyum ve çinko cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirir.

– Vücut içi organların performansı için B vitamini kompleksine ihtiyaç vardır. Kaz eti B vitaminleri bakımından oldukça zengindir.

 Kalsiyum deposu olduğundan kemik ve diş sağlığını güçlendirir.

 

KAZ YAĞI NE İŞE YARAR VE FAYDASI VAR MIDIR?

Kazların etek ve boyun kısımlarında bulunur. İçeriğinde A, D, E ve K vitaminleri vardır. Aynı zamanda esansiyel yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Bu yağ asidi vücuttaki vitamin değerlerini hem korur hem de sayılarını artırır. Doymuş yağ oranı az olan kaz yağı bu yüzden birçok faydası vardır. Kars yöresinde sıklıkla tüketilen bu hayvanın yağlarından yararlanmak için kar sonrası tüketilir. Bunun nedeni ise kar sırasında yağ oranlarının artar ve böylece daha lezzetli olur.

– Bağışıklığı güçlendiren esansiyel madde sayesinde kış aylarında tüketilerek hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

 Doymamış yağ asidi içermediğinden kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.

– Büyümeyi olumlu etkileyen kaz yağını uzmanlara hamile kadınların ve çocukların tüketmesini öneriyor. kemik gelişimine katkı sağlayarak ileri yaşlarda yaşanan kemik sorunlarının yanı sıra yaşanan kemik kırılması ya da incinmesi sırasında tedaviyi hızlandırır.

– Tam bir enerji kaynağı olan kaz yağı stres ve depresyon gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını azaltır. Bunun yanı sıra kalori bakımından az olduğundan diyetisyenlerin önerdiği yağlar arasında yer alır.

 Solunum yolu hastalıkları sırasında ayak tabanına ince bir tabaka halinde kaz yağı sürüldüğünde hem yaşanan öksürüğü hem de hastalığın şiddetini azaltır. Bu yöntem eski çağlarda sıklıkla kullanılırmış.

– Topuk çatlağı ya da soğuktan dolayı çatlayan vücut bölgelerine sürüldüğünde buradaki cilt tabakasını yeniler. Ölü hücrelerin yok olmasını sağlar.

– Antioksidan bakımından güçlü olan soğan ile kaz yağı karıştırılıp hazırlanan kürü boğaz ve göğüs kısmına sürünüz. Üzerine de ısıttığınız bir havluyu seriniz. Bu yöntem göğüsteki tüm iltihabı balgam olarak vücuttan atmanıza yardımcı olacaktır.

 Bu yağı tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yüksek ısıda ay çiçek yağı gibi yanmaz sağlığa oldukça fayda sağlar.

Uzmanlar günlük bu yağı erkeklerin 100 gram kadınların ise 76 gram tüketmelerini öneriyor.


Kaz Etinin Besin Değeri

Kaynak: yasemin.com



 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.