Reklam Haber – Ekmek Teknesi Bazlama Evi
Kuzgöl Köyünden Ayşegül DEMİRER ve eşi Arak Köyünden Sercan DEMİRER geçtiğimiz sene Ankara’dan Mengen’e dönüş yapıp Ekmek Teknesi dükkanını devralmışlardı. Üretime başladıkları dükkanlarında ailecek yöresel ürünler üreterek hizmet vermeye devam ediyorlar.
Ürünlerin çoğunu kendileri ürettiklerini söyleyen firma sahibi Demirer, yaptığı açıklamada “tamamen el yapımı ve organik ürünler üretiyoruz, ürün türlerimizi gün geçtikçe artırıyoruz, ürünlerimizi insanların köyde özlediği lezzetleri bulabilecekleri şekilde yapmaya özen gösteriyoruz, köy kokusu köy tadı alsın insanlar. Katkı malzemesi kullanmıyoruz. Her şey doğal.” dedi.
Ayşegül Demirer ürettikleri ürünleri şöyle listeliyor:
Bazlama
Katmerli gözleme
El açması günlük yufka (Kuru, yaş, köy, lavaş)
Cevizli kömeç
Erişte
Köy mantısı
Halışka
Kıymalı mantı
Mengen köy peyniri (İnek sütü ile)
Mengen köy peyniri (Manda sütü ile)
Mengen Keşi
Tereyağı
Ahududu reçeli
Böğürtlen reçeli
Kuşburnu reçeli
Kozalak şurubu
Kozalak reçeli
Köknar reçeli
Çam reçeli
Bal çeşitleri
Çam balı
Kestane balı
Kekik balı
Petek balı
Karakovan balı
Çiçek balı
Kantaron yağı
Köy tarhanası
Kızılcık tarhanası
Ihlamur
Allah utandırmasın. yollarını açık etsin inşallah.