Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Şefler için cevizin kullanımı ve sağlık avantajları

Şefler için cevizin kullanımı ve sağlık avantajları
17.11.2017
521
A+
A-

Şefler için cevizin kullanımı ve sağlık avantajları

14 Kasım Salı Günü California Walnut Commission sponsorluğunda Gold Island Hotel’de şeflere özel “Cevizin Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı” konulu seminer gerçekleştirildi.

Akdeniz’e özel cevizli tariflere yer verilen seminerde AKPAB Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budak, yiyecek, içecek ve turizm sektörüne dair 2018 değerlendirmelerinden bahsetti. Ardından FoodinLife Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, dünyada ve Türkiye’de son dönemlerde daha da popüler olan gastronomi trendlerini değerlendirdi. Söz konusu ceviz olduğunda mutlaka konuşulması gereken sağlık bilgilerini katılımcılara Uzman Diyetisyen Olcay Barış aktardı. Şeflere profesyonel mutfaklarda sağlıklı menüler için ipuçları da veren Barış; “Hazırladığınız yemeklere ceviz ekleyerek onları daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Ceviz eklenmiş bir tarif de sağlık yağ ve protein miktarı artacağından çok daha sağlıklı bir hale gelmiş olacak. Örneğin aperatifler için kısıra, ana yemekler için kıyma harcına veya meyveli tatlılara ceviz katarak, karbonhidrat ve kolesterol oranını düşürebilir, buna karşın Omega 3, lif, enerji ve E vitamini gibi sağlıklı ve faydalı bileşenlerin oranını artırabilirsiniz” dedi.
Ceviz ile ilgili sağlıklı bilgiler edindikten sonra sıra cevizli tarifler denemeye geldi. Gold Island Hotel Executive Chef’i Murat Kişioğlu cevizli tarifler hazırlayarak katılımcıların beğenisine sundu.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.