SOMON BALIĞI ÖZELLİĞİ -İsmail KARATAŞ –
SOMON BALIĞI ÖZELLİĞİ
Somon balığı özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme uzmanlarının önerileri ve lezzetli oluşuyla ülkemizde oldukça popüler olmaya başlamıştır.
Soğuk su balık olması sebebiyle ülkemiz sularında yaşayamadığından Norveç ve Şili gibi ülkelerden ithal edilmektedir.
Taşıdığı Omega 3 yağ asitleri bakımından balıklar arasında en zengini olduğundan özellikle hamileler ve çocukların sıkça tüketmesi tavsiye edilir.
Lezzetli olmasının yanında kılçıksız olması ve tava, ızgara, fırın gibi birçok ortamda rahatlıkla pişirilmesi de onu diğer balıklardan farklı kılar.
IZGARA EDİLMİŞ NORVEÇ SOMON BALIĞI
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Balık dilimlerini yıkayarak kurulayın, limon suyu damlatın,tuz ve biber ekin. Sarmısağı ezin, sirke, zeytinyağı ve hardal ile karıştırın. Balıklara bu karışımdan sürün, 30 dakika bekletin,aradabir çevirin.Balıkları ızgaraya koyun ve 15 dakika altlı üstlü kızartın.Sebzeleri parizyen kaşığı ile çıkartıp 10 dk kadar ayrı ayrı haşlayın ve tavada tereyağı ile soteleyin. Dereotunu kıyın. Servis yapmadan önce dereotunu baklıkların üstüne serpiştirip sote sebzelerler ile servis edin.