Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

SOMON BALIĞI ÖZELLİĞİ -İsmail KARATAŞ –

06.04.2017
531
A+
A-

SOMON BALIĞI ÖZELLİĞİ

Somon balığı özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme uzmanlarının önerileri ve lezzetli oluşuyla ülkemizde oldukça popüler olmaya başlamıştır.

Soğuk su balık olması sebebiyle ülkemiz sularında yaşayamadığından Norveç ve Şili gibi ülkelerden ithal edilmektedir.

Taşıdığı Omega 3 yağ asitleri bakımından balıklar arasında en zengini olduğundan özellikle hamileler ve çocukların sıkça tüketmesi tavsiye edilir.

Lezzetli olmasının yanında kılçıksız olması ve tava, ızgara, fırın gibi birçok ortamda rahatlıkla pişirilmesi de onu diğer balıklardan farklı kılar.

 

IZGARA EDİLMİŞ NORVEÇ SOMON BALIĞI

IZGARA EDİLMİŞ NORVEÇ SOMON BALIĞI

Malzemeler:

Somon balığı filetosu                    250 gr
Tuz                                             10 gr
Karabiber                                    10 gr
Limon suyu                                  50 ml
Sarımsak                                     2 diş
Hardal                                         30 gr
Sirke                                            20 ml
Zeytinyağı                                   30 ml
Dereotu                                       1 bağ
Patates                                        1 adet
Kabak                                          1 adet
Havuç                                          1 adet

 

 

Hazırlanışı:

Balık dilimlerini yıkayarak kurulayın, limon suyu damlatın,tuz ve biber ekin. Sarmısağı ezin, sirke, zeytinyağı ve hardal ile karıştırın. Balıklara bu karışımdan sürün, 30 dakika bekletin,aradabir çevirin.Balıkları ızgaraya koyun ve 15 dakika altlı üstlü kızartın.Sebzeleri parizyen kaşığı ile çıkartıp 10 dk kadar ayrı ayrı haşlayın ve tavada tereyağı ile soteleyin. Dereotunu kıyın. Servis yapmadan önce dereotunu baklıkların üstüne serpiştirip sote sebzelerler ile servis edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.