Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Süt Hijyeni Kursu Sertifika Töreni ve Peynir Tadım Şenliği

Süt Hijyeni Kursu Sertifika Töreni ve Peynir Tadım Şenliği
27.12.2019
677
A+
A-

İlçemiz Halk Eğitimi Merkezinde Süt Hijyeni Kursu Sertifika Töreni ve Peynir Tadım Şenliği Düzenlendi

 

İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Halk Eğitimi Merkezi kurum binasında açılan Süt Hijyeni kursunun tamamlanmasıyla kursun sertifika töreni ve ardından da kursta yapılan peynirlerin tadım şenliği düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salih CELEPCİ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih TATLI, Halk Halk

Halk Eğitimi Merkezinde Süt Hijyeni Kursu Sertifika Töreni ve Peynir Tadım Şenliği Düzenlendi

Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet ÇEVİK, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı. Sertifikaların takdim edilmesinin ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salih CELEPCİ, kursiyerlere, kursa katılımlarından dolayı teşekkür ederek insan sağlığı için önemli bir konu olan gıda hijyeni konusunda artık daha bilgili olduklarını ve bu bilgilerini bundan sonra ürettikleri ürünlerde kullanmaları gerektiğini vurgulayarak Halk Eğitimi Merkezinin açmış olduğu bu gibi kursların önemli olduğunu ve bundan sonra açılacak olan kurslara da katılımlarını beklediğini belirtti. Daha sonra kursta yapılan peynirlerin tadımı yapıldı. Şırdan Mayalı, Ticari Maya ve Yoğurtlu, Ticari Mayalı, Limon tuzu ve yoğurtlu olmak üzere 4 farklı çeşit Mengen peynirinin ve keçi peyniri ile peynir altı suyundan yapılan lor peynirinin tadımının yapıldığı şenlikte peynirlerin yanında Mengen’in yöresel lezzetlerinin ikramları da yapıldı. İçecek olarak doğal kızılcık suyunun ikram edildiği tören tadımlardan sonra sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.