Mesleğe en iyi aşçı yetiştirme; Mengen Aşçılar Turizm Meslek Okulu
TAFED Perestij Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Manavgat Aşçılar Derneği ve Alanya Aşçılar Derneği tarafından birlikte organize edilen “Osmanlı Mutfak Kültürü ve Tadım Günleri” etkinliğinin 2. günü olan 20 Şubat gecesi yapılan gala gecesi ile birlikte TAFED Prestij Ödülleri sahiplerini buldu.
Antalya The Marmara Hotel’de 20 Şubat akşamı gerçekleştirilen gala yemeğinde TAFED’in Prestij Ödülleri verildi. TAFED ödülleri ile yiyecek içecek, turizm ve basın sektörünü kapsayacak şekilde 2014 yılının en iyileri seçildi.
TAFED Başkanı Zeki Açıköz’ün açılış konuşmasıyla başlayan gecede gastronomi sektörünün önde gelen firma ve şefleri bir araya geldiler. 21. Anfaş Food Product ile bir anlaşmaya giden TAFED, bu yıl yarışmaların dışında farklı bir etkinlik yapmak istemesinden dolayı Manavgat Aşçılar Derneği ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği ile birlikte Türk mutfağını tanıtma amaçlı Osmanlı Mutfak Günleri’ni düzenledi.
Zeki Açıköz, “Önce kendi mutfağımızı tanımalıyız. Geleceğimiz olan genç arkadaşlarımızın yabancı mutfakları öğrenmelerinde hiçbir sıkıntı yok, ancak öncelikle kendi yetiştiğimiz toprakların yemeklerini yapacağız” dedi. Aşçıların iyi yemekler yapabilmeleri için, üretici çiftçi ve firmanın olması gerektiğini söyleyen Açıköz, “Bizim ülkemize gelen yabancı misafirler bizim yemeklerimizi yemek ister. Yabancı misafirler külltürü ve tarihi anlayabilmek için insanların burada ne yiyip ne içtiğini merak eder. Düzenlediğimiz etkinlikle Osmanlı yemeklerinden hem örnekler hem konferanslarla aklımızda kalan soru işaretlerini gidermenize yardımcı olmak istedik” sözlerine yer vererek kendilerini yetiştiren ustalarına ve meslektaşlarına, Ülker Eksper başta olmak üzere destekçi firmalara teşekkür etti.
Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun (TAFED) resmi internet sitesinde yapılan oylama sonucu gıda, turizm ve basın sektöründen ödül alan isimler şöyle:
En iyi gıda firması;
EDT sektöründe Ülker Eksper Gıda’dan Murat Alıcılar
En iyi fuarcılık ödülü;
Anfaş Fuarcılık’tan Server Seçer
En iyi Gastronomi Dergisi medya ödülü;
FoodinLife Dergisi, ödülü alan FoodinLife Genel
Yayın yönetmeni Gökmen Sözen
En iyi hafta sonu haber programı;
Bugün Tv, Ceren Bektaş
Gastronomide en iyi üniversite;
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, ödülü alan üniversite rektörü Mustafa Bilicioğlu
Mutfak sanatında en iyi yazarlar ödülü;
Habertürk’ten Esad Göksel
TRT’den Süreyya Üzmez
En iyi görsel ödülü;
Turgay Başyayla
En güvenli havalimanı ödülü;
Antalya havalimanı
Sosyal Medya habercilik ödülü;
Alper Tekbaş
En iyi balık firması; İmren Marmara
En iyi et ve et ürünleri firması ödülü; Ertan Kasap
Plaket alan haber siteleri;
Aşçılar Dünyası, Aşçı haber ve Mutfak Haber
En iyi gıda projesi ödülü;
TMO Ekmek İsrafını Önleme Projesi, ödülü alan İsa Demirel
En iyi meslek okulları;
Alanya Ticaret Meslek Sanayi Okulu, Alanya Kız Meslek Lisesi,
Manavgat {Şule Muzaffer BÜYÜK} Kız Teknik ve meslek lisesi Müdürü Emine ÇATALTAŞ.
Mesleğe en iyi aşçı yetiştirme; Mengen Aşçılar Turizm Meslek Okulu
Turizme katkıların dolayı; Anfaş Food Product Fuarı Koordinatörü Münevver Duran
TAFED onur ödülü; Durmuş Çetin, Nevzat Peker ve İsmail Karataş
TAFED özel ödülü, BUUN firması
Ekmek israfına son projesi kapsamında teşekkür plaketi; Koray Türk ve İbrahim Yavuz