TAFED Başkan Yardımcısı İsmail Karataş:Türkiye turizmine ve gastronomisine katkı sunmayı hedefliyoruz
TAFEz”D Başkan Yardımcısı İsmail Karataş: “Ülkeler Arası Yemek Kültürü Etkinliği ile Türkiye turizmine ve gastronomisine katkı
25-28- Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen ve her yıl yaklaşık 45 bin kişinin ziyaret ettiği, 22. Anfaş Food Product – Gıda Fuarı bu yıl misafirlerini yeniliklerle karşılıyor. Gastronomi dünyasını ve gıda sektörünü bir araya getiren fuar kapsamında Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED)’in düzenlediği “Ülkeler Arası Yemek Kültürü Etkinliği” workshop’ları özel bir ilgi topluyor. Etkinlik kapsamında TAFED Başkan Yardımcısı ve Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş ile bir araya geldik.
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), bünyesinde bulundurduğu 20 bölgesel aşçı derneği ile birlikte gastronomi, mutfak sanatı ve aşçılık mesleği gelişimine katkı sağlamak amacıyla ulusal/uluslararası etkinlik ve aktiviteler ile nitelikli çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Anfaş Food Product kapsamında TAFED tarafından düzenlenen Ülkeler Arası Yemek Kültürü Etkinliği; Türk ve dünya mutfaklarından farklı dokunuşları ziyaretçilerle paylaşmayı hedefliyor.
“Türk ve dünya mutfağından birbirini besleyen yemek sunumları”
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Yardımcısı ve Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, 2. Ülkeler Arası Yemek Kültürü Etkinliği üzerine görüşlerini FoodinLife’a şöyle anlattı: “Anfaş Food Product’ta 2. defa düzenlemiş olduğumuz Ülkeler Arası Yemek Kültürü Etkinliği’nde yabancı ve Türk şeflerimizin katılımıyla çeşitli workshop’lar düzenliyoruz. Türk ve dünya mutfağından birbirini besleyen yemek sunumlarıyla farklı yemek kültürlerinden öğeleri buradaki ziyaretçilere tattırmak istiyoruz. Şu an fuarın ilk günü olmasına rağmen ziyaretçilerden çok güzel tepkiler alıyoruz. Büyük bir kalabalığın etkinliklerimizi takip etmesi bizi onurlandırıyor. Anfaş Food Product’ta gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik aracılığıyla Türkiye turizmine ve gastronomisine, şovlarımızdaki özel lezzetlerle katkı sunmayı hedefliyoruz.”
Dolu dolu bir lezzet şöleni
Karataş, bugün gerçekleşen ilk workshop’da gerçekleşen yemekler hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Buna göre; Mevlüt Başaltı ve Mehmet Gök’ten “tarçınla glaze edilmiş ballı elma üzerinde susamlı dana senfonisi”, Mustafa Erol ve Celal Sole’den “zencefilli soslu çıtır tavuk” gibi yenilikçi ve lezzetli yemekleri ziyaretçilerle paylaştı. Workshop’ların öğleden sonra ayağında ise; Kujitim Atashi ve Şamil Akşit’ten “Szechuan usulü tavuk”, Süleyman Cici ve Hamza Kalkan’dan “hamsiden kuymağa karadeniz lezzetleri” şovları gerçekleştirilecek.
Ülkeler Arası Yemek Kültürü Etkinliği’nde üç gün boyunca dolu dolu bir yemek şöleni ile karşılaşacaksınız.
Kaynak. Food life .com