Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Tozlu Sandıklardan Usta Ceketler-1 – İbrahim Atalay

Tozlu Sandıklardan Usta Ceketler-1 – İbrahim Atalay
04.04.2023
402
A+
A-

Tozlu Sandıklardan Usta Ceketler-1


Sizlere Mengenli Fotoğrafçı Hüseyin Varlık, evlatları Varol Varlık, Merve Varlık Turan ile Korhan Süren tarafından uzun emekler verilerek hazırlanan “Duayen Şeflerden Tadında Hikayeler ve Tavsiyeler” adlı kitabı anlatacağım.
Bu kitap Mengenli Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Varlık tarafından çalışmalarına başlanan bu eşsiz eser daha sonra babalarının vefatı ile yarıda kalan çalışmalarını tamamlayan Öğretmen Varol ve Öğretmen Merve kardeşlerin meslektaşları Korhan Süren ile birlikte tamamladıkları eserdir. Kitabın başında ” Yüzyıllardır Mengen’in aşçı başkenti olma yolunda emeği geçen tüm aşçılara ve Mengen’e ithaf edilmistir” sözü sizi karşılıyor.
Kitabın arka kapağında ise ” Bu kitapta, yüzyıllardır işini özenle ve severek yapan binlerce aşçı yetiştiren, Turkiye’nin aşçı merkezi Mengen’in değerli şeflerinden bazılarıyla yapılmış röportajları ve onların anılarını okuyacaksınız. Uzun yıllara dayanan tecrübelerini samimiyetle paylaşan ustaların eşsiz hikayeleri bu kitap aracılığıyla, geleceğe birer anı olarak kalıyor. ” diyerek devam ediyor.
Birbirinden değerli 44 usta arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkiye ‘de izbirakan siyasi liderlerin ve sanatçıların aşçıları ile yurt içi ve dışında birçok otel ve zincir otellerde şeflik yapmış  Türk mutfağının tanıtımında büyük katkıları olan ustaların katkılarını, yaşadıklarını bulabileceğiniz bir baş altı kitabı basılmış. Bu kitapta emeği geçen herkesi kutlarız.

İbrahim Atalay

Kaynak: bolunet.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.