Turizm haftası etkinlikleri başladı
Manavgat aşçılar derneği(Aşçılar bayramını başlattı)
Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) tarafından 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm haftası etkinlikleri içerisinde “Aşçılar Bayramı” olarak belirlenerek, 81 ilde kutlamaya başlanan etkinlikler Manavgat’ta da start aldı . Bu kapsamda Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) de son dört yıldır olduğu gibi bu yıl da Turizm Haftası içinde kutlanan “Aşçılar Bayramı” startını Manavgat Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıtına Çelenk koyarak başladılar.
Çoğunluğunu bölgedeki Otellerde çalışanlardan oluşan kalabalık bir aşçı grubu yanı sıra Manavgat Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Öğrencileri Öğretim görevlisi Özcan Utar eşliğinde çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunan Aşçılara Başkan İsmail Karataş kısa bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Türkiye Aşçılar Federasyonu karalarına atıfta bulunan Karataş, şöyle devam etti; “Ülkemizde turizmin gelişmesi amacıyla 1923 yılında Atatürk’ün isteğiyle Türk Seyyahin Cemiyeti kurulmuştur.
Özellikle 1985 yılından itibaren turizmin artırılması için yapılan yatırımlar, verilen krediler ve ulaşım şartlarının geliştirilmesi ve tanıtım kampanyaları ile birlikte Türkiye’ye gelen turist sayısında ve elde edilen gelir miktarında ciddi artışlar olmuştur.
Günümüz itibariyle bacasız ekonomi dediğimiz turizm gelirleri 30 milyar doları aşmıştır.
Bununla birlikte ciddi istihdam sayıları oluşmuştur. Camiamız alaydan gelen meslekler topluluğu iken, artık sektörün okulları oluşmuş ve eğitimli turizm elçileri yetişmeye başlamıştır.
Bizlere düşen görev ve sorumluluklar da ziyadesiyle artmıştır.
Bilgi, birikim ve tecrübelerimizi yeni neslin vizyonu ile birleştirdiğimizde ortaya çıkacak tablo, insan kaynağı, müşteri memnuniyeti ve beraberinde gastronomimizin dünya mutfaklarıyla yarışır seviyeye gelmesini sağlayacaktır.
Derin bir mutfağa sahiptir Türk Mutfağı.
Turizmin gelişmesi,
1- Ülkeye giren döviz miktarı artışına,
2- İstihdam oranına,
3- Milli gelirin artmasına,
4- Alt yapı imkânlarının gelişmesine,
5- Bankacılık, ticaret, ulaşım, gıda, hediyelik eşya gibi birçok sektörün gelişmesine de katkıda bulunmaktadır.
Bu zincirin halkalarından biri olan mutfak ekibi çalışanları, yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunun, müşteri memnuniyetinde payın%70’ine katkıda bulunduğunun farkında lığını yaşayarak hizmet aşkı ve ekip ruhuyla hareket etmelidirler.
Turizm haftanızı kutluyor, sezon açılışının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Çelenk sunumundan sonra dernek binasında toplanan aşçılar kısa sohbetin arkasından dağıldılar.