Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

TÜRK MUTFAĞIMIZ’IN YERİ

TÜRK MUTFAĞIMIZ’IN YERİ
20.11.2017
483
A+
A-

TÜRK MUTFAĞIMIZ’IN YERİ

Türk mutfağının tanıtılmasında Festivaller ve fuarların  son derece faydalı olduğuna inanıyorum, ancak burada dikkat edilecek konunun bu organizasyonların doğru, dürüst ve akıllıca yapılabil iniyor mu, Yarışmalarda bazı yemeklerin asıllarına uyulmadığı görüyorum.

 

Türk mutfağının yurt dışındaki tanıtımları çok düzgün bir şekilde yapılmalı ve bu işi bilen ehil insanlar tarafından yapılmasını uygun görmekteyim.

 

TÜRK MUTFAĞININ ÜLKEMİZE KATKISI

İnsanların gün geçtikçe değişik mutfak kültürlerine olan ilgilerinin arttığını ve bunun ülke tanıtımı için iyi bir fırsat olduğu artık bilinmekte.

Türk Mutfağı’nı dünya mutfakları arasında yüksekte bir yere koymamız şarttır. Çeşitlilik, yemek pişirme sistemleri, lezzet ve doğallık açısından bizim mutfağımız bir numara diyebiliriz. Türk mutfağında her şey var. Gerçekten mükemmel bir mutfağa sahibiz.

 

Ancak tanıtılmadığı kanaatindeyim. Yemek bir yakınlaşma aracı olabilir. Yemek kültürümüzü ön plana çıkartabiliriz. Kendi kültürümüzü tanıtamıyoruz, tanıtma kusurluyuz.

Bizler Manavgat Aşçılar Derneği olarak Manavgat Kültür Mirasımızı belirleyip kurum ve kuruluşlarla, inceleyip belirli yerlerde logo haline getirerek. Unutulan yemeklerimizi gün yüzüne çıkartmayı amaçlamaktayız.

 

Örnek verirsek { Ekşi Tarhana çorbası, Akdarı yarması, Elma kakı yemeği, Yoğurtlu Yörük Kavurması, Tefekli Pilavı, Üremeli Avcı pilavı, Bestel, Bademli Donma, Civirdik .}  gibi

 

 

 

 

 

TÜRK MUTFAĞIMIZ GERÇEK BİR EFSANE

 

Anadolu mutfaklarına gittiğimizde karşımıza gerçek bir efsane çıkıyor, Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfağı, ama nerede ne yiyeceğiz dediğimiz zaman gittiğiniz hiçbir yerde onları yiyecek bir yer bulamıyorsunuz. Dolayısıyla o yemekleri tatma şansına sahip değilsiniz.

 

Yurt dışından gelen milyonlarca turiste otellerde, açık büfelerde birbirinden ucuza mal edilmiş ve Türk mutfağının özelliklerini taşımayan yemekler ikram edildiğini hepimiz bilmekteyiz, Ama bazı işletmeler,  Türk mutfağına önem veren otellerimiz dışında.

 

Yörelerimizin yemeklerini önce biz tanımalıyız. Bizimle beraber buraya gelen yabancılar tanımalı. Ondan sonra da yurt dışına gidilmeli. İtalyanlar kendi yemeklerini önce ülke içinde yiyor. Sonra gittikleri ülkelerde kendi lokantalarını açıyorlar. Bu lokantalarda en iyi İtalyan yemeklerini yapıyorlar ve yabancılara mutfaklarını tanıtıyorlar.

 

İşi yemek yapmak olmayan kişilerce birtakım yemekler yapılıyor. Böyle olunca Türk mutfağı tanıtılıyor mu? Çünkü ortada Türk mutfağı yok.

 

Türk mutfağının yaşatılması için yerel yönetimlerin otantik yemekler sunan restoranlara destek, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın büyük otellerin mutfaklarında unutulmaya yüz tutmuş Türk yemeklerinin yer almasını şart koşması gerekir. Dedi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.