Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ULUSAL AŞÇILIK KAMPINDA BESLENME DANIŞMALIĞI

ULUSAL AŞÇILIK KAMPINDA BESLENME DANIŞMALIĞI
26.04.2019
860
A+
A-

ULUSAL AŞÇILIK KAMPINDA BESLENME DANIŞMALIĞI

 

Hilal Hızlı Güldemir ile Fit Aşçılar İçin

 

Kampın beşinci gününde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen Beslenme Danışmanlığı eğitimi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan, Dr. Dyt. Hilal Hızlı Güldemir tarafından gerçekleştirildi. Sağlıklı beslenme amaçları konusunda genç katılımcıları bilgilendirirken, eğitimle ilgili soruları yanıtladı:

 

Ulusal Aşçılık Kampı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

 

Ulusal Aşçılık Kampı çok önemli ve büyük bir organizasyon. Türkiye’de ilk olması ve sosyal sorumluluk projesi olması, Türk aşçılığının gelişimi için ve dünya mutfaklarının da bizim öğrencilerimiz tarafından öğrenilmesi için, aynı zamanda bu aktivitenin duyurularak herkesin aşçılık eğitiminin artık alaylı değil mektepli olduğunu ve profesyonel olduğunu öğrenebilmesi için çok büyük bir fırsat. Herkesin gönüllü olarak çalışıyor olması aynı zamanda organizasyonu daha kıymetli kılıyor.

 

 Beslenme Danışmalığı eğitiminin amacı nedir?

 Mottomuzu ‘’Fit Aşçılık İçin”olarak belirledik. Daha zinde, daha fit bir aşçılık için, aşçılığın sadece kilo almış ve salaş görünen insanlar olmadığını artık herkesin öğrenmesi gerektiğini savunuyoruz. Vücut analizi yaparak kişilerin vücut kompozisyonları üzerinden sağlıklı beslenme önerileri sunarak, uygulayacakları temel beslenme değişikleri hakkında fikir vermek amacıyla buradayız. Amacımız sağlıklı beslenmenin temel ilkelerini, bir yıl sonra kampta görüşene kadar nelere dikkat edebilecekleri konusunda katılımcılara bilgi vermek.

 

 Eğitimin sonunda katılımcılar Beslenme Danışmanlığı istasyonunda vücut analizlerini yaptırarak; Sağlıklı beslenme ne şekilde olmalıdır?, Kaçınmamız gereken yiyecekler nelerdir?, Vücut Kitle İndeksine göre ideal kilo nedir? konularında bilgi aldı. Büyük bir ilgi gösterilen eğitime katılan katılımcılar bilgilendirmenin yanı sıra eğlenceli vakit geçirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.